Incontinența urinară poate veni și din cauza unei infecții. De aceea, ar fi bine să mergi la o consultație pentru a vedea motivul exact al problemei cu care te confrunți. Oricum, este indicat să bei cel puțin doi litri de apă pe zi, dar nu foarte multă deodată.

Ceaiul de merișor combate infecțiile urinare

Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă ceai de merișor pentru problemele vezicii. Frunzele acestei plante au acţiune diuretică şi dezinfectează rinichii, fiind indicate, în special, în infecţiile uro-renale, cistite şi stările inflamatorii ale rinichilor sau vezicii urinare. Se face o infuzie din două lingurițe la o cană cu apă. Se beau una sau două căni pe zi.

Crețișoara întărește vezica

Pentru întărirea pereților interni ai vezicii se bea ceai de crețișoară. Se pune o linguriță de plantă (părțile aeriene și subterane) la o cană cu apă clocotită și se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute. După aceea, se strecoară și se beau una până la trei căni pe zi. Acest ceai este interzis femeilor însărcinate.

Splinuța tratează problemele rinichilor

Ceaiul de splinuță (Solidago virga-aurea) contribuie la păstrarea sănătății tractului urinar și înlătură problemele de natură renală. Se prepară o infuzie din una-două lingurițe de plantă la o cană cu apă clocotită. Se beau una sau două căni pe zi. Semințele de dovleac ajută la întărirea mușchilor vezicii. Ar fi bine să mănânci un pumn de semințe crude și nesărate pe zi.

Exercițiile fizice tonifică mușchii

Nu evita nici exercițiile fizice. Îți recomandăm unul care va întări mușchii din zona abdomenului inferior: stai culcată pe spate și îndoaie genunchii. Adu genunchiul stâng înspre piept și ridică-te ușor cu trunchiul pentru a atinge piciorul ridicat cu mâna dreaptă. Te reîntorci în poziția inițială și respiri. Schimbi piciorul și repeți exercițiul de cinci ori. Nu uita nici de exercițiile Kegel: încordezi mușchii ca și cum ai vrea să oprești urinarea și apoi îi relaxezi. Se fac de cel puțin 50 de ori pe zi.

Sursa foto: thinkstockphotos.com