De aceea, mai ales atunci când nu avem o infecție puternică, ar trebui să apelăm la antibiotice naturale, care erau folosite cu mult înainte de descoperirea penicilinei. Există plante și alimente cu efect antibiotic care nu ar trebui să lipsească din casele noastre.

Usturoiul, unul dintre cele mai bune antibiotice naturale

Este un adevărat distrugător de microbi, cel mai puternic antibiotic natural și poate ajuta la tratarea a numeroase afecțiuni – de la o simplă răceală până la o bronșită. În trecut, vracii îl recomandau și pentru ciuma neagră. Acesta conține substanți care omoară bacteriile, antioxidanți care ne întrețin sistemul imunitar și duc la eliminarea radicalilor liberi din sânge. Alicina, ingredintul activ din usturoi este eficient și împotriva virusurilor.

Argintul coloidal, puternic antibacterian

Acesta are un efect puternic antibacterian și antibiotic. A fost descoperit în urmă cu un secol. Există numeroase studii clinice care să confirme că argintul coloidal omoară bacteriile și combate virusurile. Se găsește în comerț sub formă de supliment alimentar.

Scoarța de arborele furnicilor (Pau d’Arco) combate infecțiile

Este o plantă de leac din America de Sud. Ingredientul activ pe care îl conține are proprietatea de a combate o gamă largă de infecții, provocate de bacterii, virusuri sau ciuperci. Este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma ipoteza că ar fi eficientă și în tratamentul cancerului.

Echinaceea întărește sistemul imunitar

Este folosită de sute de ani pentru a întări sistemul imunitar și a proteja organismul de nenumărate infecții. Nu degeaba și-a luat renumele de plantă-minune. În trecut, ea folosită pentru a trata difteria, enterocolita, leziunile sifilitice și alte boli provocate de bacterii. În prezent, este recomandată mai ales pentru a preveni și trata răcelile și gripa, dar echinaceea este în stare să distrugă cele mai puternice bacterii.

Sursa foto: 123rf.com / Marilyn Barbone