Sarea roz de Himalaya are numeroase proprietăți nutritive și terapeutice. Poate fi o variantă mai sănătoasă la alte tipuri de sare. Totuși, nu trebuie să exagerezi și să consumi mai mult de 2 grame pe zi, cât este recomandat.
CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI
Compoziție unică
Sarea roz de Himalaya este o sare cu totul unică. Se mai numește și sare roz, datorită culorii sale specifice. Este extrasă din anumite zone din India și Pakistan. Regiunea de unde este extrasă este una dintre cele mai bogate îns are din întreaga lume. Se spune că sarea roz din Himalaya ar fi o rămățiță din oceanul care a existat la începutul lumii.
De ce este mai bună sarea roz din Himalaya
Sarea roz de Himalaya conține 84 de urme de minerale, care sunt favorabile sănătății, ceea ce o face să fie preferabilă sării normale. Nici sarea grunjoasă, neprelucrată, nu este de lepădat. Ea ar conține 60 de minerale. În general, sarea ajută la menținerea funcțiilor importante ale corpului: funcționarea normală a celulelor, transmiterea impulsului nervos, digestie. Facilitează absorbția nutrienților și eliminarea toxinelor.
Procent mai mic de clorură de sodiu
Sarea roz de Himalaya este un produs mai sănătos în comparație cu sarea normală de masă. Adevărata sare extrasă din munții Himalaya este una din cele mai pure săruri care se găsesc pe pământ. În plus, în mod normal, este extrasă manual, fără ajutorul mașinilor. Sarea care se găsește de cele mai multe ori de vânzare are un conținut de 97,5 până la 99,9 de clorură de sodiu. În același timp sarea roz de Himalaya conține clorură de sodiu doar în proporție de 87 %.
Ce beneficii aduce sănătății
Sarea de masă obișnuită are adaus de iod, agenți anticoagulanți și chiar înălbitori. Aceștia pot fi dăunători sănătății. În schimb, sarea roz de Himalaya (și sarea grunjoasă sau de mare) aduc mai multe beneficii sănătății. Printre acestea se numără:
- Îmbunătățește sănătatea plămânului;
- Echilibrează ph-ul corpului;
- Ajută digestia;
- Induce un somn odihnitor;
- Purifică aerul dacă este folosită ca lampă – prin încălzirea sării de Himalaya cu ajutorul unui bec, atrage particulele de praf din aer, alergenii și microbii.
Citește și: Sare și ulei, remediu natural împotriva durerilor
Sursa foto: shutterstock.com