Timpul poate fi motivul principal pentru îmbătrânirea pielii, însă nu este singurul responsabil pentru adăugarea de ani în fața dumneavoastră. Pielea isi pierde treptat elasticitatea și suplețea cu din cauza mai multor factori. Unii pot fi controlați, în timp ce alții pot fi evitață. Este posibil să nu poți scăpa complet de îmbătrânirea pielii, dar cu siguranță poți întârzia procesul și poți atenua efectele acestuia.

 

Cum scapi de ridurile de pe frunte prin metode naturale: menține hidratarea tenului

Cea mai ușoară cale de a îndepărta semnele premature ale îmbătrânirii pielii este menținerea pielii bine hidratate prin consumul suficient de lichide. Corpul nostru pierde zilnic apă, în special sub formă de transpirație și urină. Ca urmare, este important depuni eforturi concertate pentru a înlocui pierderea de lichide în fiecare zi.


Dacă pielea nu are hidratarea de care are nevoie, ea va deveni uscată. Pielea uscată este mai susceptibilă la îmbătrânirea prematură, în timp ce pielea bine hidratată este mult mai rezistentă împotriva acesteia. Pentru a preveni formarea ridurilor de pe frunte și nu numai, bea minimum 6 – 8 pahare de apă pe zi. Acest lucru ar putea părea ca un lucru simplu, dar face minuni pentru îngrijirea generală a pielii.

Exerciții pentru a reduce ridurile de pe frunte

Dezvoltarea ridurilor și a liniilor fine poate fi cauzată de scăderea stratului de grăsime și a volumului muscular.


Există o serie de exerciții faciale care sunt concepute special pentru a aborda aceste probleme substructurale mai profunde.

Iată un exercițiu care va ajuta la eliberarea tensiunii ascunse în mușchii din frunte și la diminuarea aspectului ridurilor și a liniilor fine de pe frunte:

  1. Strângeți în pumn cu ambele mâini și pune degetul arătător și mijlociul în mijlocul frunții.
    2. În timp ce aplici o presiune ușoară, mișcă pumnii în fiecare parte.
    3. Repetă acest exercițiu de rutină de 3-5 ori pe zi.
    4. Aplică o compresă rece

Societatea Americană de Chirurgie Dermatologica propune terapia la rece ca o alternativă sigură, eficienta, nontoxică și neinvazivă la tratamentele convenționale de reducere a ridurilor. Aplicarea compresei reci pentru reducerea aspectului ridurilor ade pe frunte este una eficientă și fără efecte adverse.

Vezi mai multe exerciții pentru ridurile frunții aici:

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com