Revitalizarea de primăvară nu înseamnă doar remedii naturale. Este vorba și de schimbarea stilului de viață hibernal. Ieși în aer liber măcar o jumătate de oră zilnic. Fă-ți un program de sport și mișcare. În plus, include în meniul tău salate încărcate de vitamine. Mănâncă zilnic o salată. Cât timp nu sunt disponibile trufandalele, poți utiliza salată verde, morcovi, țelină, ridiche neagră, gulie etc. Apoi, bucură-te din plin de urzici, măcriș, spanac baby, păpădie, untișor și alte plante delicioase și sănătoase.

Citește și: Cele mai bune diuretice pentru detoxifierea de primăvară

Revitalizarea de primăvară prin metode naturale: Alimentație energizantă

Pe lângă salate, dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă ”pentru aportul de vitamine coacăzele roşii, sub formă de dulceaţă şi sirop. Fragii şi căpşunele pot fi folosite şi de către diabetici în cure de primâvară, până la 300 g zilnic. Pentru nediabetici, se recomandă cure de căpşune până la una-două kg/zi, timp de 7-14 zile. Sunt ideale, în special, pentru cei care suferă de constipaţie cronică, reumatism articular, gută sau nefrite, litiază urinară şi biliară. Vor fi evitate de cei care suferă de alergie la aceste fructe”. Cel mai bine este să le consumi proaspte, dar sunt bune și fructele congelate care pot fi preparate sub formă de smoothie.

Citește și: Alimente și plante care regenerează ficatul recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Revitalizarea de primăvară prin metode naturale: Uleiuri esențiale cu efect detoxifiant

Uleiurile esențiale pot fi și ele un companion bun în revitalizarea de primăvară. Uleiul esențial de lămâie are efect energizant, purificator și detoxifiant. Este excelent pentru stimularea circulației sangvine. Dacă-l difuzezi în aparatul de aromoterapie are efect de împrospătare a atmosferei și de eliminare a microbilor din aer. Pentru efectul lui antiseptic, acesta poate fi folosit în perioadele de epidemii și atunci când o persoană din casă este răcită. Uleiul esențial de grepfrut are și el efect de revitalizare și detoxifiere. Dă o stare de claritate în gândire. Este și o excelentă terapie împotriva stresului. Are și efect antiseptic, diuretic și depurativ.

Citește și: Slăbește sănătos cu ceai de păpădie! Ajută și la detoxifierea ficatului!

Revitalizarea de primăvară prin metode naturale: Băi relaxante

Apa caldă grăbește eliminarea toxinelor prin piele. Băile detoxifiante pot fi un adevărat factor antistres, dar și de detoxifiere și revitalizare. Adaugă în apă trei linguri de sare de baie și 4-6 picături de ulei esențial la alegere. Pe lângă cele menționate mai sus, este indicat și uleiul esențial de mentă. Alternativ, poți prepara amestecul pentru baie în casă. Pune în apa fierbinte din cadă doi pumni de sare amară și bicarbonat de sodiu. Are proprietăți de curățare și efect antifungic. Adaugă o jumătate de cană ceai de ghimbir (decoct din două-trei bucăți de un cm de ghimbir proaspăt). Facilitează transpirația și eliminarea toxinelor. Cu toate acestea, persoanele sensibile pot simți o senzație de arsură de la ghimbir. Intri în baie atunci când apa are o temperatură tolerabilă și stai 20 de minute.

Citește și: Redobândeşte-ți silueta în 5 pași

Revitalizarea de primăvară prin metode naturale: Extractul de alge, împotriva asteniei

Dr. farmacist Ovidiu BojorExtractul de alge uscate conține aminoacizi esenţiali, săruri minerale (mai ales iod) şi oligoelemente, din care cupru, zinc şi molibden. De asemenea, are vitamina B2 (acţiune celulară esenţială în metabolismele de hrănire) și B 12 (acţiune asupra sistemului nervos hepatic, asupra dermatozelor, asteniei, anemiei). Acţiunea lui este antioxidantă, antiinflamatoare, antialergică, de regenerare și revitalizare. Folosit extern, iodul şi microelementele din extractul uscat de alge au un efect deosebit asupra catifelării epidermei și a scăderii numărului de celule grase, excelent împotriva celulitei. Nu este recomandat celor care suferă de hipertiroidie,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com