Poți să mânânci câteva bucățele de ciocolată neagră, să faci sport sau să stai, pur și simplu, la soare, dacă ai norocul să fie o zi frumoasă. Află și alte remedii simple care îți îmbunătățesc starea de spirit.

Remedii simple care îți îmbunătățesc starea de spirit. Ciocolata neagră

Ciocolata neagră crește nivelul serotoninei, un neurotransmițător care îți dă o stare de spirit bună. În plus, reduce nivelul hormonilor de stres și conține antioxidanți. Pentru a-ți asigura starea de bine mânâncă zilnic 20-30 g de ciocolată neagră.

Remedii simple care îți îmbunătățesc starea de spirit. Acizii grași Omega-3

Persoanele care consumă frecvent alimente bogate în acizi grași omega-3 au o stare de spirit mai bună. Studii medicale arată că lipsa acestei substanțe din corp este legată de tulburări psihologice. Include în meniul tău pește (somon, ton, sardine, anșoa etc.), semințe de in, alune.

5 motive ca să fii fericită că înaintezi în vârstă!

Remedii simple care îți îmbunătățesc starea de spirit. Bea ceai verde

Ar fi bine să înlocuiești cafeaua cu ceai verde. Cafeaua în exces poate provoca nervozitate și chiar depresie. În schimb, ceaiul verde te ajută să ai o stare alertă și conține antioxidanți, care ajută creierul să fie irigat mai bine. Ca urmare, te poți concentra mai bine și te simți plină de energie. Studii medicale arată și că două-trei căni de ceai verde consumate într-o zi cresc producția de dopamină și serotonină.

Remedii simple care îți îmbunătățesc starea de spirit. Merele

Merele îți pot și ele îmbunătăți starea de spirit datorită conținutului lor bogat în vitamina C. Se pare că efectul cel mai bun îl au merele verzi. Cu un aport de fibre și fructoză, ele te ajută și să capeți mai multă energie. Ca urmare, unul sau două mere pe zi vor ține departe nu doar medicul, ci și stările psihice proaste.

Crezi că ai depresie? Citește mai multe despre depresie în dicționarul medical!

Sursa foto: 123rf.com