Purtatul măștilor de protecție ne poate afecta pielea feței. Deja multe dintre noi ne plângem de „mascnee”, acneea care apare mai frecvent acum în zona acoperită de obicei de mască. Cel mai probabil, afecțiuni ale pielii deja prezente se vor exacerba: acnee, dermatită atopică, alergii sau cuperoză.

Pielea din jurul gurii și a nasului este foarte delicată. O problemă dermatologică agravată în această perioadă este dermatita perioadă, care provoacă apariția unei iritații roșii în jurul gurii și în zona bărbiei. Cele mai expuse la această problemă sunt femeile din grupa de vârstă 20-60 de ani. De aceea, acesta Remedii pentru tenul iritat din cauza măștii de protecție te vor scăpa de probleme și vei avea din nou o piele curată și frumoasă.

Alege masca potrivită

Înainte de a folosi remedii pentru tenul iritat din cauza măștii de protecție ar trebui, mai întâi, să fii atentă atunci când îți alegi masca. Cele din materiale textile moi din bumbac, ar putea fi mai blânde cu tenul. Ele ar putea reduce fricțiunea. O altă problemă sunt alergiile. Anumite măști din comerț sunt dezinfectate cu formaldehidă. De asemenea, materialele sintetice pot produce iritații. Fii atentă și la detergentul și balsamul folosit atunci când o speli. Anumite produse de curățare parfumate pot cauza mâncărimi sau roșeață. Ar fi bine să alegi să speli măștile textile reutilizabile cu un detergent hipoalergenic.

Remedii pentru tenul iritat din cauza măștii de protecție. Protejează-ți tenul

Nu renunța la rutina de curățare a feței. Dacă în trecut se mai întâmpla să adormi nedemachiată, nu mai omite acest pas, chiar dacă nu ai folosit produse de machiaj. Dacă suferi deja de acnee, ar fi bine să-ți speli fața cu un produs adecvat după ce ai folosit masca. Pe pielea curățată, aplică vaselină înainte de culcare pentru a calma iritațiile. Până când pielea se vindecă, nu mai folosi produse de machiaj, tratamente pentru acnee care conțin acid salicilic, produse anti-aging sau peeling.

Folosește și aceste remedii naturale pentru afecțiuni dermatologice. Așa vei avea tenul pe care ți-l dorești

Tratează alergia

În cazul reacțiilor alergice la mască, acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă folosirea plantei trei-frați-pătați (Viola tricolor). Se folosește atât intern, ca diuretic-depurativ, cât și extern, prin aplicații locale. Pentru uz intern se prepară o infuzie din două lingurițe de plantă la o cană cu apă. Se beau două până la patru căni pe zi în cure îndelungate. Pe zona afectată se pun comprese cu infuzie concentrată, preparată din două linguri plantă la o cană cu apă. Nu prezintă contraindicații.

Remedii pentru tenul iritat din cauza măștii de protecție: gel de Aloe Vera

Când vine vorba de afecțiuni dermatologice sau de alergii cutanate, poți  întotdeauna să te bazezi pe Aloe vera. Este foarte eficientă datorită proprietăților sale antiinflamatoare, calmante și hidratante. Extrage gelul dintr-o frunză proaspătă de Aloe sau folosește gel cu extract 100 % natural. Aplică direct pe zona afectată. Masează ușor cu mâinile curate timp de câteva minute. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Apoi, clătește cu apă rece. Repetă o dată sau de două ori pe zi, timp de o lună. Utilizează acest remediu simplu de câteva ori pe zi până când problema dispare.

Folosește antibacteriene naturale

Printre remediile pentru tenul iritat din cauza măștii de protecție, lămâile sunt un ingredient de bază. Sucul de lămâie este un antibacterian și astringent natural, ceea ce îl face ideal pentru curățarea tenului. Aplică suc de lămâie pe față și lasă-l să acționeze timp de o oră. Clătește cu apă călduță. Același efect îl are și oțetul de mere natural. Acesta are, în plus, proprietăți antifungice. Pentru a-l folosi trebuie diluat. Proporțiile depind și de sensibilitatea tenului tău. În mod obișnuit, o parte de oțet de mere și două-trei părți de apă ar fi suficiente. Dacă ai tenul sensibil, folosește mai multă apă. Aplică-l pe fața curată cu ajutorul unei dischete demachiante. Repetă de două ori pe zi.

Rădăcina de brusture, detoxifiant

Acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor îți recomandă să folosești remedii pentru tenul iritat din cauza măștii de protecție.

”Fibrele pe care le conține rădăcina de brusture sunt capabile să ia cu ele compușii toxici, provocând eliminarea acestora. Astfel, are acțiune detoxifiantă. Datorită acțiunii sale diuretic-depurative, stimulantă a secreţiilor hepato-biliare, acţionează în diferite afecțiuni dermatologice: acnee, dermatite seboreice, furunculoze etc. Inhibă procesul infecțios care provoacă, printre altele, acneea.

Dr. farmacist Ovidiu BojorPentru uz intern, se face un decoct din două lingurițe de rădăcină de brusture tăiată mărunt la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi. Se mai poate face și un macerat la rece din patru linguri de rădăcini la un litru de apă. Se lasă de seara până dimineața (circa 8 ore). Se strecoară și se bea întreaga cantitate treptat pe parcursul unei zile. Pentru uz extern se face un decoct concentrat din două linguri de plantă la o cană cu apă. Se aplică local.”

Citește și: Ceai, infuzie sau decoct. Știi care este diferența dintre ele?

Sursa foto: 123rf.com