Unele femei rămân foarte ușor însărcinate, în schimb pentru altele este foarte greu. De la ovulație și până la calitatea spermei partenerului, de la dietă și până la stilul de viață – toate contribuie la fertilitate. Alegerile bune pe care le faci și cu luni înainte de a rămâne însărcinată pot crește șansele de a reuși mai repede și reduce riscul de pierdere a sarcinii. Folosește remedii naturale care te ajută să rămâi mai ușor însărcinată. În caz că nu reușești în șase luni, mergi la un control ginecologic pentru a vedea dacă există vreo problemă.

Remedii naturale care te ajută să rămâi mai ușor însărcinată. Uleiul de măsline

Dacă trebuie să faci un tratament pentru fertilitate, uleiul de măsline îți crește și el șansele de a rămâne însărcinată. Grăsimile nesaturate prezente în uleiul de măsline sunt asociate sănătății aparatului reproducător. Cosnumă zilnic una-două linguri de ulei de măsline extravirgin (preferabil presat la rece). Îl poți folosi în salate și la gătit. Dacă poți, îl poți consuma și ca atare ori cu pâine sau suc de lămâie.

Remedii naturale care te ajută să rămâi mai ușor însărcinată. Rădăcina maca

Maca este o plantă care stimulează echilibrul hormonal, reglând cantitatea de estrogen și progesteron la femei, ceea ce te ajută să rămâi mai ușor însărcinată. În plus, conținutul de fier este important mai ales în perioada de dinaintea concepției. Este benefică și bărbaților. Rădăcina de maca îmbunătățește numărul de spermatozoizi și motilitatea. Există suplimente alimentare care conțin rădăcină de maca. Se iau la indicația medicului. Nu se consumă în timpul sarcinii.

Remedii naturale care te ajută să rămâi mai ușor însărcinată. Rodia

Rodia te ajută să rămâi mai ușor însărcinată pentru că stimulează circulația în zona uterină și ajută la îngroșarea mucoasei uterine. În sarcină, asigură dezvoltarea fetusului. Are efect și la bărbați, îmbunătățind calitatea spermei. Bea în fiecare zi un pahar cu suc proaspăt de rodie.

Prepară o pudră fină din semințe și coajă de rodie. Păstreaz-o într-un borcan închis ermetic. Ia o jumătate de linguriță de pudră de rodii amestecată cu un pahar de apă caldă de două ori pe zi, timp de câteva săptămâni.

Remedii naturale care te ajută să rămâi mai ușor însărcinată. Curmalele

Medicina ayurvedică recomandă curmalele femeilor care vor să rămână însărcinate. Medicina modernă este de acord: acestea conțin vitamine și minerale care stimulează fertilitatea. Poți prepara o băutură din 10-12 curmale fără sâmburi. Pisează-le împreună cu două lingurițe de rădăcină măruțită de coriandru (poți încerca și cu rădăcină de pătrunjel) până ce devin o pastă. Adaugă trei sferturi de cană de lapte și pune la foc amestecul. Încălzește până ajunge în punctul de fierbere. Bea de două ori pe zi timp de o săptămână, începând cu prima zi a ciclului. Mai poți adăuga curmale în regimul tău zilnic.

Citește mai multe despre infertilitatea feminină și infertilitatea masculină!