Relaxarea și medicina complementară se află printre aceste remedii naturale pe care le poți folosi în timpul sarcinii. Ele te pot ajuta să reduci nivelul de stres. Odihnește-te cât mai mult posibil. Mănâncă puțin și des. Preferă alimentele simple cum sunt cartofii fierți sau copți, pastele, orezul. Evită mâncărurile grase, prăjite sau condimentate. Acestea înrăutățesc simptomele neplăcute. De ajutor sunt și alimentele bogate în vitamina B6, cum sunt bananele, avocado și puiul. Cu aprobarea medicului curant, poți lua un supliment cu vitamina B complex.

Citește și: Remedii naturale care te ajută să rămâi mai ușor însărcinată

Remedii naturale pe care le poți folosi în timpul sarcinii. Ghimbirul, antivomitiv și antigripal

Ghimbirul combate greața, dar are și calitatea de a stimula sistemul imunitar. Este folosit și ca tratament pentru răceală și gripă, dar poate foarte bine să le prevină. Ajută corpul să scape de toxine în mod natural, ceea ce grăbește procesul de vindecare în infecții. Poți consuma puțin ghimbir de două-trei ori pe zi. Dacă nu-ți place să-l consumi crud, poți lua suplimente alimentare cu ghimbir sau îți poți face un ceai cu miere și lămâie. Gustul este mai bun. Prepară un decoct din pudră de ghimbir (o linguriță) sau din ghimbir proaspăt ras (două lingurițe) la două căni cu apă. Poți bea maxim două căni pe zi. Atenție, însă, poate da arsuri gastrice.

Remedii naturale pe care le poți folosi în timpul sarcinii. Roinița, sedativ și analgezic

Frunzele de roiniță (melisă) au acțiune analgezică și sedativă. Au și efect relaxant asupra musculaturii gastro-intestianle și uterine – ceea ce duce la calmarea crampelor. Se bea infuzie din una-două linguri de plantă uscată la o cană cu apă o dată sau de două ori pe zi. Seara, înainte de culcare se mai poate bea o cană cu ceai de roiniță îndulcit cu miere. Acesta asigură un somn liniștit.

Remedii naturale pe care le poți folosi în timpul sarcinii. Terapii alternative

Acupresura este mai puțin invazivă decât acupunctura, dar amândouă sunt ușor de tolerat, iar beneficiile sunt mari. Te pot ajuta să scapi de stările de greață. Pot calma durerea. Aceste terapii sunt indicate în numeroase afecțiuni pe care nu le-ai putea trata altfel în timpul sarcinii: constipație, afecțiuni gastrice și biliare, colon iritabil, lombosciatică, torticolis și alte afecțiuni osteo-articulare, sinuzită, infecție urinară, insomnie, diverse forme de aritmie cardiacă. Aromoterapia te poate ajuta să te relaxezi. Totuși, mirosul uleiurilor esențiale ar putea accentua stările de greață. Dacă vezi că nu te deranjează, ai putea încerca să pui în lampa de aromoterapie câteva picături de ulei esențial de mentă, lime, lămâie, mandarină sau portocală dulce.

Citește și: Febra în sarcină. Poate afecta sau nu copilul?

Remedii naturale pe care le poți folosi în timpul sarcinii. Ceaiuri indicate

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Există câteva plante care nu prezintă contraindicații în sarcină. Mai cunoscute sunt menta, mușețelul (în cantități moderate) și teiul. Și măceșul poate fi consumat. Conține cantități considerabile de vitamina C și A. Este un excelent tonic-vitaminizant. Poate preveni îmbolnăvirile în sezonul rece. Mai este recomandat pentru îmbunătățirea circulației sangvine, ca diuretic, pentru elimnarea calculilor renali, în afecțiuni hepatice, iritații ale intestinului și viermi intestinali. Se face o infuzie sau decoct scurt din două linguri de pulpă mărunţită la jumătate litru de apă, cantitate care se bea în cursul unei zile. Este foarte utilă asocierea cu fructe de cătină. Pulpa mărunţită se amestecă cu miere, în părţi egale. Se iau două-trei linguriţe pe stomacul gol,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com