Hiperpigmentarea pielii poate fi cauzată de expunerea excesivă la soare fără cremă protectoare, de anumite leziuni ale pielii, schimbări hormonale, epilare improprie, predispoziție genetică sau reacții alergice. Anumite remedii naturale pentru petele de bătrânețe  pe care le poți aplica acasă pot remedia ușor această problemă. În plus, ar mai trebui să previi reapariția ei prin evitarea expunerii la soare o perioadă de timp, menținerea unei diete sănătoase și igiena corectă a pielii.

Remedii naturale pentru petele de bătrânețe. Cartofii albesc fața

Poți încerca să scapi de petele pigmentare cu ajutorul cartofilor. Aceștia ajută la albirea tenului. Conțin o enzimă care inhibă melanocitele, celulele care formează melanina, substanța care colorează pielea. Taie un cartof spălat și curățat în două. Adaugă câteva picături de apă pe partea tăiată. Freacă zona afectată cu jumătatea de cartof folosind mișcări circulare. Așteaptă 10 minute, după care clătește cu apă călduță. Poți repeta procedeul o dată pe săptămână.

Citește și: Cojile de cartofi: remedii naturiste

Remedii naturale pentru petele de bătrânețe. Lămâia și mierea protejează tenul

Sucul de lămâie este un agent natural de înălbire. Mierea este un bun hidratant. Împreună pot acționa cu succes împotriva petelor de pigmentare. Lămâile sunt o sursă excelentă de antioxidanți și protejează pielea împotriva acțiunii negative a razelor UV. Pentru a prepara o loțiune pentru petele de bătrânețe, amestecă bine sucul de la o lămâie cu două lingurițe de miere. Aplică amestecul pe zona afectată și lasă să acționeze 15 minute. Clătește cu apă călduță. Fă acest lucru de două ori pe zi până când apar îmbunătățiri.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com