Remedii naturale pentru vergeturi. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este folosit pentru a trata numeroase probleme ale pielii, cum sunt petele închise, petele de la soare și de bătrânețe, alunițele sau ridurile. Este foarte bun și pentru tratarea vergeturilor.

Aplică ulei de ricin pe vergeturi și masează ușor prin mișcări circulare timp de 5 până la 10 minute. După aceea, împachetează zona cu un prosop subțire din bumbac. Pune deasupra o buiotă cu apă caldă sau o pernă electrică și lasă acolo pentru o jumătate de oră. Repetă procedura zilnic timp de o lună de zile pentru a avea rezultate bune.

Remedii naturale pentru vergeturi. Aloe Vera

Poți aplica gel de aloe vera 100 % natural direct pe zona afectată. Lasă să acționeze timp de un sfert de oră, după care clătește.

Poți face și o loțiune combinată de aloe vera cu vitamine. Amestecă 50 ml de gel de aloe vera cu uleiul din 10 ml de vitamina E lichidă și 5 ml vitamina A lichidă. Aplică loțiunea pe piele și masează până intră în piele. Repetă procesul zilnic.

Venectaziile au nevoie de tratament. Iată ce sunt și ce ai de făcut

Remedii naturale pentru vergeturi. Albușul de ou

Bate ușor două albușuri ca pentru omletă. Aplică pe pielea curată un strat gros. Lasă până se usucă după care clătește zona cu apă rece. După aceea, poți folosi și apă călduță. Spală bine zona cu săpun. După ce te-ai șters, aplică ulei de măsline pentru a păstra piele hidratată. Repetă procedeul zilnic pentru cel puțin două sptămâni.

Remedii naturale pentru vergeturi. Sucul de lămâie

Sucul de lămâie conține acizi naturali care te ajută să reduci semnele date de vergeturi. Poate fi de folos și în caz de acnee sau alte cicatrici.

Masează prin mișcări circulare zona afectată cu suc de lămâie proaspăt stors. Așteaptă cel puțin 10 minute până clătești cu apă călduță.

Mai poți face un amestec din cantități egale de suc de castravete și lămâie. Se aplică pe vergeturi. Se lasă să acționeze 10 minute, după care clătești cu apă călduță.

Citește și: Probleme legate de menstruație după sarcină