Cele mai comune cauze ale apariției varicelor sunt ereditatea, un serviciu la care stai mult în picioare, obezitatea, folosirea pastilelor contraceptive, constipația, schimbările hormonale din timpul sarcinii, pubertatea și menopauza. Tratamentele chirurgicale pot fi foarte scumpe și, de multe ori, dureroase. Poți încerca niște remedii naturale care scad severitatea simptomelor și reduc disconfortul.

Remedii naturale pentru varice. Castanele

Castanele sălbatice conțin substanțe care ajută la diminuarea neplăcerilor atunci când ai varice. Dr. farmacist Ovidiu Bojor le recomandă în acest scop și pentru tratarea trombozei, flebitei și a hemoroizilor. Nu uita să-ți faci toamna aceasta un stoc de castane. Cele pe care le găsești în toate parcurile și pe marginea străzilor sunt foarte bune. După ce le-ai cules, pune-le la uscat într-un loc aerisit timp de trei săptămâni. Pisează-le și dă-le apoi prin mașina de cafea. Amestecă patru linguri din această făină cu patru linguri de iaurt. Aplică pe zona afectată, după care acoperă cu o folie de plastic și leagă, fără a strânge. Lasă să acționeze timp de una-două ore. Repetă procedeul zilnic sau o dată la două zile.

5 cauze pentru care facem varice

Remedii naturale pentru varice. Oțetul de mere îmbunătățește circulația sangvină

Este un detoxifiant natural. În plus, îmbunătățește circulația sangvină. Astfel, greutatea pe care o simți în picioare și inflamația dispar. Aplică oțet de mere nediluat direct pe zona afectată. Masează ușor. Fă acest lucru în fiecare dimineață când te scoli și seara la culcare. După o lună, vei vedea că venele varicoase își vor micșora dimensiunea. Oțetul de mere este de folos și pe cale internă. Adaugă două lingurițe de oțet de mere într-un pahar cu apă. Amestecă bine și bea de două ori pe zi, după masă. Va fi nevoie de perseverență. Dacă vei face asta timp de cel puțin o lună, vor apărea îmbunătățiri notabile. Poți să adaugi și o linguriță de miere pentru gust (dacă nu ai alte contraindicații).

Citește și: Remedii naturale pentru arterită. Așa nu te vor mai durea picioarele!

Sursa foto: 123rf.com