Remedii naturale pentru tulburările menstruale. Ghimbirul

Ghimbirul este extrem de benefic pentru reglarea ciclurilor menstruale. În plus, ajută și la reducerea durerii menstruale.

Rade o bucată de ghimbir proaspăt. Fierbe o jumătate de linguriță de ghimbir ras într-un pahar de apă timp de 7 minute. Când a ajuns la o temperatură la care se poate bea, adaugă o linguriță de miere. Bea acest ceai de trei ori pe zi după fiecare masă. Fă acest tratament timp de o lună sau mai multe.

Cum scapi de fibrom uterin – cele mai noi metode de tratament


Remedii naturale pentru
tulburările menstruale. Semințele de fenicul


Semințele de fenicul tratează menstruația neregulată. Aceste semințe conțin o substanță care este utilizată pentru a stimula menstruația. În plus, semințele de fenicul au proprietăți antispastice. De aceea, ajută la ameliorarea cramelor legate de menstruație.

Adăugă două lingurițe de semințe de fenicul într-un pahar de apă. Lasă-l peste noapte. Strecoară în dimineața următoare și apoi o consumă băutura. Repetă timp de o lună sau chiar mai mult, până când menstruația revine la normal.

Citește și: Remedii naturale pentru sindromul premenstrual (SPM)

Remedii naturale pentru tulburările menstruale. Aloe Vera

Un alt remediu bun pentru menstruația neregulată este Aloe Vera. Planta stimulează producerea de hormoni responsabili de menstruație, ajutând astfel fetele și femeile să aibă un ciclu menstrual normal.

Cel mai bine ar fi să folosești o frunză proaspătă de aloe. Tai-o în două longitudinal și ia gelul dintre frunze. Amestecă-l cu o linguriță de miere. Consumă amestecul înainte de micul dejun. Repetă procesul timp de aproximativ 3 luni pentru rezultate pozitive. Dacă nu ai o plantă de Aloe, poți folosi suc de Aloe Vera din comerț. Ia doar produse omologate și avizate de Ministerul Sănătății și fii atentă să nu aibă aditivi. Îl vei folosi conform indicațiilor din prospect sau de pe ambalaj.

Atenție: Nu bea suc de Aloe Vera atunci când ești la ciclu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com