Până să folosești remedii naturale pentru tratarea migrenelor, asigură-te că ai băut suficiente lichide (apă sau ceai neîndulcit) în ziua respectivă. Lipsa hidratării poate provoca dureri de cap. Ca urmare, cel mai bun remediu în cazul acesta este să bei cât mai multă apă, până când urina devine aproape incoloră. Atunci vei vedea că nici nu te mai doare capul. Tehnic vorbind, în acest caz, nu a fost vorba de o migrenă. Aceasta se caracterizează prin cefalee moderată spre severă, care se accentuează odată cu desfășurarea activităților cotidiene. Este însoțită de greață și vărsături și este intensificată de prezența luminii, a stimulilor sonori sau a anumitor mirosuri.

Oțetul de mere te scapă de dureri de cap. Încearcă-l și tu!

Remedii naturale pentru tratarea migrenelor

  • Ulei de mentă, aplicat prin masaj pe frunte și pe la tâmple.
  • Ceaiul de gălbenele (are efect bun în cazul migrenelor care însoțesc menstruația).
  • Cireșele, vișinele, căpșunele sau frăguțele au și calități depurative importante, ajută la regenerarea ficatului și calmează durerile de cap. Consumă-le ca atare, proaspete sau congelate. Extern, pulpa de cireșe zdrobită se aplică pe frunte sub formă de comprese.
  • Adaugă o felie de lămâie și puțin suc de lămâie în cafea. Poți pune și comprese cu felii de lămâie pe frunte.
  • Uleiul de susan se folosește pentru frecții la frunte. La două-trei linguri de ulei de susan se adaugă câteva picături de ulei esențial de pin, eucalipt, lavandă sau mentă. Hreanul se consumă ca atare. Se mai poate face infuzie din 15-20 g de rădăcină la un litru de apă, care se lasă apoi la macerat 12 ore. Se beau două căni pe zi, între mese.

Levanțica, spaima migrenelor

Remedii naturale pentru tratarea migrenelor: Ceaiul de busuioc

”Poți bea ceai de busuioc, care are un efect calmant. Se fierbe la foc mic o lingură de frunze de busuioc la 200 ml de apă. După ce se ia de pe aragaz, se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se consumă trei căni pe zi, după masa de dimineață, de prânz și înainte de culcare. Infuzia de busuioc este bună și pentru inhalații, dacă se adaugă cinci linguri de oțet de mere la o jumătate de litru de infuzie. Inhalația ar trebui să dureze șase până la opt minute.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com