Există oameni care la primul strănut se gândesc că sunt bolnavi și chiar încep să ia antibiotice. Totuși, medicația nu funcționează tot timpul în cazul strănutului. Poate fi cauzat de o răceală, dar și de alergii. Uneori, strănutul apare și la schimbarea temperaturii, de la trecerea de la cald la rece.

Remedii naturale pentru strănut. Inhalațiile

Unul dintre cele mai simple moduri de a reduce iritația nazală care provoacă strănutul este să faci inhalații.

Fierbe apă într-o oală. Pune-ți capul deasupra, acoperă cu un prosop și inhalează timp de 15-20 de minute. Poți adăuga în apă ceai de mușețel, câteva picături de ulei esențial de pin sau mentă. Poți face inhalația seara. Dacă nu ieși din casă sau poți face inhalație cu două ore înainte de a ieși din casă, poți face inhalație și de două-trei ori pe zi.

Cele mai bune 4 antihistaminice din surse naturale

Remedii naturale pentru strănut. Sarea

Sarea este un remediu potrivit dacă strănuți din cauza unei răceli provocat de o bacterie. Sarea are efecte antibacteriene. Poate calma durerea de gât și opri curgerea nasului – probleme care apar adesea atunci când strănuți.

Amestecă două-trei linguri de sare într-o cană cu apă caldă. Folosește această soluție pentru gargară de patru-cinci ori pe zi.

Cum să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale

Remedii naturale pentru strănut. Mierea

Mierea are proprietăți antibacteriene. Poate fi utilizată și dacă strănuți la frig, mai ales dacă o vei utiliza în modul următor:

Încălzește o lingură de miere foarte puțin. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie călduță. Amestecă un vârf de cuțit de piper cu mierea încălzită. Consumă acest amestec de două-trei ori pe zi.

Dacă nu suporți această variantă poți folosi mierea ca să îndulceși un ceai calmant pentru răceli. Adaugă mierea doar în băuturi care au mai puțin de 60 ° C.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com