Remedii naturale pentru problemele pielii. Gel de aloe vera

Când vine vorba de problemele pielii, poți întotdeauna să te bazezi pe aloe vera. Este foarte eficientă datorită proprietăților sale antiinflamatoare, calmante și hidratante.

Aplică gel proaspăt de aloe vera pe pielea afectată timp de 15 până la 20 de minute. Clătește cu apă rece. Utilizează acest remediu simplu pentru problemele pielii de câteva ori pe zi până când problema dispare. De asemenea, poți ține gelul aloe vera în congelator într-un pahar de plastic până îngheață. Scoate-l din pahar și înfășoară-l într-un prosop subțire de bumbac. Îl poți folosi ca o compresă rece timp de 10 minute. Repetă de câteva ori pe zi.

Aloe vera pentru toate tipurile de ten: cea mai bună rețetă

Remedii naturale pentru problemele pielii. Lapte de turmeric

Curcuma, substanță pe care o conține turmericul, are efect antiinflamatori. De asemenea, are proprietăți antihistaminice și antioxidante naturale, oferă o ușurare a simptomelor de urticarie. În plus, laptele turmeric combate durerile de orice fel.

Amestecă o linguriță de praf de turmeric într-un pahar de lapte cald. Adăugă un vârf de cuțit de pulbere de piper negru. Îndulcește cu puțină miere. Bea lapte de turmeric de două ori pe zi.

De ce ar trebui să bei ”lapte” de turmeric în fiecare zi

Remedii naturale pentru problemele pielii. Oțetul de mere

Oțetul de mere are calitățăți antibacteriene și antifungice.

Adăugă două cești de oțet de mere nefiltrat într-o cadă plină cu apă caldă. Stai în baie timp de 15-20 de minute, o dată pe zi.

Alternativ, diluează oțetul de mere nefiltrat cu o cantitate egală de apă rece și utilizează-l pentru a spăla pielea afectată de câteva ori pe zi.

O altă opțiune este să faci o pastă utilizând două linguri de oțet de de mere și o lingură de amidon de porumb. Aplică pasta pe zonele afectate și lăs-o să acționeze o oră. Spălă cu apă rece. Repetă procedeul o dată sau de două ori pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com