Remedii naturale pentru osteoartrită: Compresele calmează durerea

Printre remediile naturale pentru osteoartrită, se numără compresele, fie calde sau reci. Căldura este utilă pentru a trata rigiditatea articulațiilor, iar compresele reci sunt cele mai bune pentru a uita de durere. Pentru compresa caldă, folosește un prosop care a fost înmuiat în apă fierbinte. Pentru compresa rece, poți folosi cuburi de gheață sau chiar o pungă cu legume congelate. Pune-le într-o pungă de plastic sigilabilă. Închide-o bine. Aplică pe zona afectată întâi un prosop de bumbac, apoi punga cu gheață. Mai poți folosi un prosop înmuiat în apă rece. Stoarce-l bine și pune-l într-o pungă de plastic la congelator timp de 15 minute. Aplic compresa timp de 20 de minute pe locul dureros, după care faci 20 de minute pauză. Apoi, poți relua aplicarea.

Remedii naturale pentru osteoartrită: Sarea de baie relaxează articulațiile

Băile calde în care folosești sare de magneziu pot oferi o ușurare pentru durerea articulară. Magneziul diminuează inflamația și durerea. Poți face două băi a câte 30 de minute pe zi. Dizolvă în apa de o temperatură de aproximativ 38 ° C două căni cu sare de baie. Relaxează-te. Apoi, șterge-te cu un prosop din bumbac. După aceea, te poți unge cu un unguent care conține capsaicina. Aceasta este o substanță extrasă din ardei iute. Se aplică pe locurile dureroase de cel mult trei până la patru ori pe zi. Poate fi irintantă pentru ochi. De aceea, spală-te bine pe mâini după fiecare utilizare.

Remedii naturale pentru osteoartrită: Plante antiinflamatoare

Ceaiul verde conține polifenoli. Acești compuși pot ajuta la reducerea inflamației. Poți bea una-două căni cu ceai verde pe zi. Ghimbirul poate ajuta și el la calmarea durerii. Are efecte benefice în tratamentul afecțiunilor reumatice pentru că este un bun vasodilatator și analgezic. Este bine să fie consumat proaspăt, în cantități mici. Pentru cei care nu suportă gustul, există în comerț capsule cu ghimbir. Atenție! Ghimbirul poate fi iritant pentru stomac. De aceea, se recomandă consumul cu moderație și este contraindicat în gastrita hiperacidă sau ulcer.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com