Remedii naturale pentru herpes bucal. Uleiul de cocos

Un remediu eficient pentru a trata herpesul bucal este uleiul de cocos. Are proprietăți antimicrobiene și antivirale. De aceea, ajută corpul să lupte cu infecția. Totodată, previne reapariția lui. Este un bun emolient. Ca urmare, reduce uscăciunea pielii care dă dureri și iritație.

Aplică ulei de cocos extravirgin pe zonele afectate de treipatru ori pe zi.

Mai poți amesteca ulei de cocoș extra-virgin și suc de lămâie în cantități egale. Aplică pe zona afectată. Lasă să acționeze 15 minute și apoi clătește cu apă călduță. Repetă acest procedeu de două ori pe zi.

Aceste tratamente se fac timp de 7 până la 10 zile la rând.

Remedii naturale pentru herpes bucal. Propolis

Propolisul este un tratament eficient pentru herpesul bucal. Conține antibiotic natural și are proprietăți antifungice. Este de folos în nenumărate probleme ale pielii, inclusiv în cazul herpesului bucal.

Propolisul conține și numeroși amino acizi, vitamine, minerale, enzime, coenzime, și acizi grași care combat infecția și calmează durerile și usturimea.

Pentru uz extern, folosește pudră de propolis, spray, ulei sau cremă de propolis care se găsește la magazinele cu produse naturale. Urmează instrucțiunile de pe ambalaj.

Este indicată și folosirea internă. Ia tinctură de propolis câte un mililitru amestecat în apă de trei ori pe zi.

Remedii naturale pentru vergeturi. Așa scapi rapid de semnele inestetice de pe corp!

Remedii naturale pentru herpes bucal. Ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antibacteriene și antivirale care ajută la tratarea a numeroase probleme, inclusiv ale herpesului bucal. În plus, reduce inflamația și disconfortul.

Diluează uleiul din arbore de ceai în apă ( o parte ulei, 3 părți apă). Înmoaie o bucățică de apă în acest amestec și aplică pe zona afectată. Se face acest tratament de 3 ori pe zi, timp de o săptămână.

O altă variantă este să amesteci două picături de ulei din arbore de ceai în două-trei linguri de ulei de măsline. Se unge pe herpes și se lasă să acționeze timp de o jumătate de oră sau mai mult. Se repetă procedeul de mai multe ori pe zi timp de o săptămână, până herpesul s-a vindecat. Poți să păstrezi amestecul rămas într-un borcan de sticlă.

Citește mai multe despre Herpes ( virusul herpes simplex) în Dicționarul medical

Sursa foto: 123rf.com