Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Dr. Daniela Bușneag, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Hernia hiatală nu are nicio legătură cu hernia de disc. ”Constă în migrarea unei părți a stomacului in cavitatea toracică. Apare frecvent la persoanele obeze, la cele cu constipație cronică dar și în sarcină ”, explică dr. Daniela Bușneag, medic de familie, cu competențe în apifitoterapie și homeopatie. În cazuri grave, va fi nevoie de operație, dar în majoritatea cazurilor tratamentele pentru ameliorarea simptomelor sunt suficiente. Specialistul nostru recomandă remedii naturale pentru hernia hiatală.

Semne că poți avea hernie hiatală

  • refluxul gastroesofagian;
  • regurgițatiile;
  • starea de vomă de după masă;
  • crizele de sughiț;
  • durere la înghițire;
  • tuse reflexă după mese;
  • durere în capul pieptului.

Remedii naturale pentru hernia hiatală: Ghimbirul și obligeana

Ghimbirul și obligeana sunt unele dintre cele mai bune remedii naturale pentru hernia hiatală. Ghimbirul reglează digestia și motilitatea intestinală. Are și efect antivomitiv, antispastic, antiinflamator și antiflatulent. Obligeana se folosește ca stimulent al secreției gastrice și biliare, mărind pofta de mâncare și îmbunătățește digestia. Prepară o infuzie dintr-o jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt ras și o jumătate de linguriță de obligeană la 300 ml de apă. Se lasă acoperit timp de 10 minute, se strecoară, apoi se bea cu înghițituri mici.

Citește și: Arsuri la stomac? NU te trata acasă! Îți poți agrava situația

Remedii naturale pentru hernia hiatală: Uleiul de cătină

Un alt remediu natural pentru hernia hiatală este cel cu ulei de cătină, gălbenele și sunătoare, în paralel cu administrarea de propolis. Se iau câte 25 de picături de ulei de cătină cu 30 de minute înaintea meselor principale, împreună cu o soluție de propolis glicolic, câte 20 de picături luate pe pâine sau amestecate în puțină apă. Uleiul de cătină cu gălbenele și sunătoare este un foarte bun cicicatrizant al mucoasei gastrice, favorizând refacerea acesteia. Propolisul este cel mai bun antibiotic, antiinflamator si imunostimulator natural. Are acțiune puternic cicatrizantă pentru mucoasa gastrica. Stimulează buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare.

Citește și:

Hernie hiatală sau reflux esofagian?

Sursa foto: 123rf.com / Tetiana Vitsenko