Ciuperca Reishi echilibrează sistemul imunitar

Ciuperca Reishi a dat rezultate bune în tratarea hepatitei, mai ales în cazurile mai puțin severe de hepatită și care nu prezentau complicații. Această ciupercă ajută la echilibrarea sistemului imunitar, fiind un remediu excelent în boli autoimune. În plus, ajută ficatul să funcționeze la parametri normali și stimulează circulația sangvină. De aceea, ciuperca reishi este folosită în medicina chineză de mii de ani.

Armurariul, tonic pentru ficat

Armuraiul este un renumit tonic pentru ficat. În 1960, oamenii de știință vest-germani au descoperit un grup de ingrediente active numit silimarină, care se pot extrage din armurariu. Acestea protejează celulele ficatului și întăresc membranele celulelor sale, ceea ce previne pătrunderea toxinelor și distrugerea lor. Silimarina ajutăm totodată, la regenerarea ficatului și reduce efectele adverse ale unor medicamente. Poate proteja ficatul și de efectele negative ale alcoolului și poluării. Ajută și în caz de ciroză sau hepatită.

Dietă în hepatită

În hepatită, se recomandată o dietă care să cuprindă orez, grâu, porumb, mei, supă de fasole boabe, Dr. farmacist Ovidiu Bojorde ridichi uscate, de legume, ouă răscoapte, papaya, dovlecei, castraveţi, banane, grape-fruit, smochine, cireşe, alte fructe dulci, glucoză sau sucuri dulci de fructe. Toate alimentele se vor prepara prin fierbere, de preferinţă în abur. Sunt cu desăvârşire interzise mâncărurile grase (inclusiv laptele, untul, uleiul, iaurtul, caşcavalul), piersicile, băuturile alcoolice, ceaiul, cafeaua, băuturile fierbinţi, ardeiul iute, îngheţata, nucile şi arahidele.

Sursa foto: 123rf.com