Remedii naturale pentru enterocolită. Leacul din cămară

Ovidiu Bojor recomandă remedii naturale pentru enterocolită, pe care le avem deja acasă. Migdalele au o acţiune antiseptică remarcabilă. Se consumă ca atare, sub formă de sâmburi zdrobiţi. Napii se consumă ca atare. Se mai face un decoct din 100 g napi tăiaţi în felii la un litru de apă. Usturoiul are o puternică acțiune antibacteriană. Se consumă ca atare în cantitate de doi-trei ”căței” pe zi. Se poate prepara și un decoct din doi-trei ”căței” zdrobiți. Se fierb 15-20 minute în 200 ml apă sau lapte. Cantitatea se bea în cursul unei zile.

Citește și: 3 probleme de sănătate specifice verii. Află cum le poți preveni

Remedii naturale pentru enterocolită. Fructe de pădure care combat bacteriile

Afinele au acţiune bacteriostatică. Distrug flora patogenă intestinală. Se poate face o cură de afine. Se vor consuma 300-500 g fructe proaspete sau 100 g fructe uscate pe zi. Este eficient și decoctul dintr-o linguriță de afine uscate la o cană cu apă. Se poate face și macerat la rece timp de 8 ore din aceeași cantitate. Din castane comestibile se face un decoct scurt (de două-trei minute) din 15-20 g castane zdrobite la un litru de apă. Se beau două-trei căni pe zi. Din măceșe se face un decoct scurt din două linguri de pulpă mărunţită la o jumătate de litru de apă. Cantitatea se bea în cursul unei zile. Din porumbe (Prunus Spinosa) se face un decoct dintr-o lingură de fructe la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi.

Citește și: Deshidratarea – cauze și remedii naturale pentru a o trata

Remedii naturale pentru enterocolită. Cimbrișorul, antiseptic intestinal

Dr. farmacist Ovidiu BojorCimbrișorul de câmp este un bun antiseptic inlestinal. Se prepară o infuzie dintr-una sau două linguriţe de plantă la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi timp de o săptămână. Acest tratament este foarte util în enterocolitele de origine microbiană. Dozele prescrise nu trebuie depăşite. Altfel, pot provoca persoanelor mai sensibile dureri de cap. Este contraindicat în dispepsii şi hipopepsii grave, precum și în insuficienţa pancreatică și în sarcină. Cimbrișorul de cultură este și el un bun antiseptic intestinal, cu efecte bune în tratarea enterocolitelor de origine bacteriană. Se face o infuzie dintr-una sau două lingurințe la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi timp de o săptămână. Este contraindicat în sarcină.” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

 Sursa foto: 123rf.com