Este bine să mergi la dentist și să-ți tratezi cariile, dar pentru a preveni problemele sau pentru a potoli pe moment o durere de dinți, poți apela la leacuri din natură.

Gargară împotriva durerilor de dinți

Dacă ai dureri de dinți atunci când mănânci ceva prea dulce sau prea rece, încearcă un leac pe care îl știau și bunicile noastre: clătește-ți gura cu apă călduță și sărată. Pentru un efect de durată, se recomandă tinctura de anason sau chimion pe care o poți prepara din 20 g de fructe uscate la 100 ml de alcool de 70°. Lasă tinctura la macerat timp de 10 zile, apoi pune 20 de picături într-un pahar cu apă de gură și clătește bine. Repetă tratamentul cel puțin o săptămână. Dacă nu îți sunt pe plac fructele de anason, poți folosi tinctura de cimbru făcută din 10 g de plantă macerată în 100 ml de alcool. Pune 20 sau 25 de picături de tinctură de cimbru și trei picături de ulei de mentă sau de levănțică în apa de gură și folosește soluția cel puțin o săptămână.

Cum previi parodontoza și cariile

Paradontoza și cariile pot fi prevenite printr-un consum constant de ceai verde. În plus, acesta combate și osteoporoza. Prin conținutul ridicat de fluor și tananți, ceaiul verde întărește smalțul dinților și are efect astringent asupra gingiilor, vindecând micile răni sau calmând usturimile. O ceașcă de ceai pe zi reduce atacul acizilor asupra cavității bucale și împiedică formarea tartrului. Pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii, te poți clăti cu ceai verde în care ai stors o felie de lămâie. Proprietăți similare cu cele ale ceaiului verde are și ceaiul negru, atât de iubit de locuitorii din Orient. Ceaiul negru este chiar mai bogat în fluor decât cel verde și este mult mai indicat pentru prevenirea cariilor.

Sursa foto: 123rf.com