Bronșita este o infecție a căilor respiratorii și poate avea urmări grave. De aceea, este obligatoriu să mergi la medic când ai această afecțiune. În plus, poți folosi Remedii naturale pentru bronșită care vor ameliora simptomele.

Bronșitele ”sunt inflamaţii acute sau cronice ale bronhiilor. Se asociază deseori cu traheitele — inflamaţii acute sau cronice ale mucoasei care tapetează interiorul traheei”, observă dr. farmacist Ovidiu Bojor. Simptomele care trezesc suspiciunea că ai putea suferi de această afecțiune sunt: tuse în accese, răguşeală, expectoraţii, febră. Folosește remedii naturale pentru bronșită.

Remedii naturale pentru bronșită: Ceai expectorant

Nalba mică, numită și cașul-popii (Malva neglecta) ”are acțiune emolientă, uşurând expectorația”, afirmă specialistul care recomandă această plantă în ”faza a doua a bronşitelor acute (faza de cocţiune) şi în bronşita cronică. Se folosește intern, sub forma de infuzie preparată din două linguri de frunze şi flori la o cană cu apă. Se beau trei-patru căni pe zi îndulcite preferabil cu miere. Pentru gargară, se fierb trei-patru linguri de frunze la o cană cu apă. Se clăteşte cavitatea bucală de mai multe ori pe zi cu acest ceai răcit în prealabil. Nu prezintă contraindicații”.

 Citește și: Ceai de ghimbir. Cum se face și care sunt beneficiile

Remedii naturale pentru bronșită: Feniculul calmează tusea

”Feniculul (Foeniculum vulgare) are acţiune antispastică. Fluidifică secreţiile bronşice şi are proprietăţi sedative. Este recomandat ca antiseptic şi expectorant în bronşite. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi. Prima jumătate de cană se bea înainte de masă, iar cea de-a două jumătate după masa de prânz. La fel, cea de-a doua cană se împarte în două, înainte de cină şi după cină. Este contraindicat în ulcer gastric şi duodenal precum și în enterocolite cronice. Se va utiliza un timp limitat şi, pe cât posibil, se va înlocui cu anasonul. Altfel, folosit pe termen lung poate avea efecte adverse. Extern, se folosește în aromaterapie sub formă de aerosoli sau unguente. Uleiul volatil, deşi este neiritant şi relativ netoxic, în doze mari este contraindicat. Nu se recomandă în epilepsie şi în timpul sarcinii. Nu se va utiliza ca atare, nici extern, pe piele, decât diluat 1% într-o bază de ulei gras sau în unguente”, scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com