Remedii naturale pentru arsuri stomacale. Tratamente recomandate de Ovidiu Bojor
”Medicina alopată îşi propune în prezent să trateze ulcerul gastric sau duodenal cu medicaţie antiacidă şi hiposecretorie gastrică, iar infecția cu Helicobacter pylori cu un antibiotic. Fitoterapia recomandă următoarele legume”, spune farmacistul:
- Cartoful consumat în preparate culinare uşoare (fiert sau copt în coajă). Mai este indicat sucul proaspăt de cartof, câte 100 ml dimineaţa pe stomacul gol.
- Varza este de ajutor prin acţiunea conjugată a vitaminei U (antiulceroasă) şi vitamina K (antihemoragică). Calmează și senzaţiile de arsură. Se fac cure cu suc proaspăt de varză (făcut la storcător). Se bea un pahar pe zi, între mese. Se consumă și ca atare, în salate de crudități sau preparate culinare uşoare (care nu necesită călire și fără untură). Este necesar consumul a 300-400 g de varză pe zi.
- Laptele este și el de ajutor. Bea un pahar cu lapte după masă. Previne hiperaciditatea. Totuși, atunci când ești în criză, nu bea lapte. Te va ajuta însă laptele de magneziu (hidroxid de magneziu). Se iau una-două lingurițe pe zi pentru calmare.
Remedii naturale care vindecă refluxul esofagian
Remedii naturale pentru arsuri stomacale. Migdalele protejează stomacul
”Migdalele sunt recomandate în caz de ulcer gastric și gastrite hiperacide. Uleiul gras pe care îl conțin formează o peliculă de protecție pe peretele stomacului și neutralizează aciditatea în exces. Durerile și arsurile gastrice se reduc simțitor după consumarea câtorva sâmburi. În caz de ulcer, este recomadat să mănânci câte 10-15 sâmburi zdrobiți de câte două ori pe zi. Un preparat util în astfel de cazuri este și un amestec din 30 de sâmburi pisați, amestecați cu două lingurițe de lapte sau una de smântână.”
Citește mai multe despre ulcerul peptict în dicționarul medical
Sursa foto: 123rf.com