CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

În perioada amenințării cu îmbolnăvirea de Covid, dar și trăind cu teama de a-ți pierde locul de muncă, anxietatea poate lua proporții. Părinții obosiți care nu au unde să-și lase copiii când pleacă la muncă se pot simți copleșiți. Folosește remedii naturale pentru anxietate pentru a scăpa de această problemă.

O anumită anxietate este o parte normală a vieții. Ea te face conștientă că există un pericol. Te motivează să fii pregătită atunci când e cazul și te ajută să-ți calculezi riscurile și să nu ți le asumi, dacă așa crezi de cuviință. Totuși, atunci când stresul atinge proporții alarmante sau ai și atacuri de panică, este timpul să acționezi.

Citește și: Consiliere psihologică telefonică gratuită pentru persoanele cu stări de anxietate cauzate de Coronavirus

Remedii naturale pentru anxietate: aromoterapia

Studiile au arătat că aromoterapia te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine. Influențează pozitiv starea de spirit. Reduce frecvența cardiacă și tensiunea arterială. Unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale utilizate pentru ameliorarea anxietății sunt: bergamotă, lavandă, salvie, grape-fruit, ylang ylang. Folosește-le în lampa de aromoterapie sau difuzor în încăperea în care stai sau adaugă câteva picături într-un ulei de masă (de floarea-soarelui, măsline etc.), apoi masează pe piele.

Bea ceai de mușețel

O ceașcă de ceai de mușețel este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru anxietate.  Este folosit pentru calmarea nervilor și pentru a obține un somn odihnitor. Un studiu american din 2009 a arătat că mușețelul poate fi, de asemenea, un aliat puternic împotriva tulburării de anxietate. Cercetătorii au constatat că persoanele care au luat capsule de mușețel (220 miligrame de extract, de până la cinci ori pe zi) au avut o reducere mai mare a scorurilor pentru testele care măsoară simptomele de anxietate, decât cele cărora li s-a administrat un placebo.

Folosește și Plante indiene pentru stres și anxietate!

Remedii naturale pentru anxietate: Plante medicinale

”Cătușnica are efect antispastic și sedativ. Se face infuzie dintr-o lingură de plantă uscată recoltată în timpul înfloririi la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se obțin rezultate bune și prin tratamentul cu tinctură, preparată din 20 g de plantă la 100 ml de alcool de 70°. Se iau 20-25 de picături în puțină apă de trei ori pe zi. În dozele recomandate, nu prezintă contraindicații.

Dr. farmacist Ovidiu BojorArnica moderează activitatea centrilor nervoși superiori, având efecte sedative. Se iau 20-25 picături de tinctură de arnică în puțină apă de două ori pe zi, ca sedativ. În dozele menționate nu prezintă contraindicații sau reacții adverse. Atenție: tratamentul prelungit poate provoca dermatite. În doze mai mari, devine toxică, iar în doze şi mai mari, are efecte paralizante, ” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Sursa foto: 123rf.com