Una dintre cauzele anemiei feriprive este deficitul de fier din alimentație. Dacă suspectezi că suferi de anemie, ar fi bine să mergi la medic pentru a face analize și a primi un diagnostic și tratament adecvat. În plus, ai mare grijă la ceea ce mănânci.

Ce să mănânci când suferi de anemie feriprivă

Femeile cu tendință spre anemie ar trebui să consume zilnic alimente bogate în fier (ouă, spanac, ștevie, urzici, ficat, drojdie de bere, linte, caise, nuci, pătrunjel, fructe uscate, caise crude și uscate, semințe de dovleac). Ar trebui să includă în dietă și multe legume și fructe bogate în vitamina C care ajută la asimilarea fierului în organism. Ai mai putea apela și la remedii naturale pentru anemia feriprivă.

Remedii naturale pentru anemia feriprivă din stejar și fag

Mugurii de stejar și de fag erau cunoscuți de strămoșii noștri care făceau din ei un ceai întăritor. Foloseau această băutură în tratarea stărilor de astenie, convalescență și anemie. În prezent, găsești preparate gemoderivate din stejar sau fag.

Poți prepara ceai din scoarță de stejar după cum urmează: fierbe cinci lingurițe de scoarță timp de 20-30 de minute într-o jumătate de litru de apă. Poți face și lăsa la macerat la temperatura camerei trei lingurițe de scoarță într-o cană cu apă rece. După 8 ore, se strecoară și se bea.

Pentru un ceai din muguri de fag, infuzează timp de 15 minute două lingurițe rase cu muguri uscați sau o lingură cu vârf de muguri proaspeți într-o cană cu apă fierbinte. Se beau câte două căni pe zi. Se spune că și o scurtă plimbare în păduri de stejar și fag au un efect revigorant în anemie. Chiar și dacă nu stai în apropierea unor păduri, ieșirile în aer liber îți vor fi cu siguranță utile.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com