Eczeme, acnee, iritații. Ne strică tenul și ne dau o stare de disconfort. În primul rând, ar fi utilă o detoxifiere, pentru că majoritatea apar din cauza excesului de toxine din organism. Află ce remedii naturale pentru afecțiuni dermatologice ai la îndemână.
Remedii naturale pentru afecțiuni dermatologice. Apa în toate stările de agregare
Apa poate fi de mare ajutor în tratamentul acneei. În primul rând, hidratarea stimulează eliminarea toxinelor responsabile de apariția ei din organism. Asigură-te că bei suficientă apă (știi deja de acei doi litri pe zi). În plus, fierbe apă într-o oală și stai deasupra ei cu un prosop deasupra capului. Aburul deschide porii și elimină impuritățile. Poți folosi doar apă sau poți pune la infuzat și două-trei pliculețe cu ceai de mușețel, care are proprietăți antibacteriene. Și cuburile de gheață pot reduce inflamația și erupțiile. La cel puțin o oră după tratamentul cu aburi, freacă cu un cub de gheață coșurile. Porii se închid și microbii sunt tratați cu răceală.
Remedii naturale pentru afecțiuni dermatologice. Rădăcina de brusture elimină toxinele
”Fibrele pe care le conține rădăcina de brusture sunt capabile să ia cu ele compușii toxici, provocând eliminarea acestora. Astfel, are acțiune detoxifiantă. Datorită acțiunii sale diuretic-depurative, stimulantă a secreţiilor hepato-biliare, acţionează în diferite afecțiuni dermatologice: acnee, dermatite seboreice, furunculoze etc. Inhibă procesul infecțios care provoacă, printre altele, acneea. Pentru uz intern, se face un decoct din două lingurițe de rădăcină tăiată mărunt la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi. Se mai poate face și un macerat la rece din patru linguri de rădăcini la un litru de apă. Se lasă de seara până dimineața (circa 8 ore). Se strecoară și se bea întreaga cantitate treptat pe parcursul unei zile. Pentru uz extern se face un decoct concentrat din două linguri de plantă la o cană cu apă. Se aplică local,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.
Remedii naturale pentru afecțiuni dermatologice. Usturoiul
Usturoiul pare să fie un leac universal. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale, antifungice și antiseptice este indicat și în cazul coșurilor. În plus, compușii din sulf pe care îl conține combat acneea. Este de ajutor consumat și luat pe cale internă, și folosit extern. Mănâncă zilnic trei-patru căței de usturoi (dacă nu ai un stomac sensibil). Pentru uz extern, taie în două un cățel de usturoi și freacă cu el coșurile. Clătește după 5 de minute. Repetă tratamentul de mai multe ori pe zi.
Citește și: Ce alimente nu-ți recomandă dermatologii dacă vrei un ten sănătos
Sursa foto: 123rf.com