1. Remedii naturale pentru a scăpa de durerile în gât: Terciul de mămăligă

Bunicile noastre aplicau cataplasme cu terci de mămăligă (călduț, nu fierbinte) pe piept pentru a ameliora durerile în gât și tusea. Bineînțeles, terciul semi-lichid, călduț, este numai bun de mâncat atunci când te doare gâtul. Poți adăuga unt, iar efectul e garantat. Se consumă seara.

2. Remedii naturale pentru a scăpa de durerile în gât: Consumă fructe

Conțin vitamina C și alte vitamine care te ajută să scapi mai repede de răceală. Cele mai bune fructe, în acest caz, sunt merele, coacăzele negre, portocalele, grepfutul sau kiwi. De asemenea, sunt recomandate sucurile de lămâie și gutui, dar și smochinele. Acestea din urmă pot fi consumate proaspete, deoarece au proprietăți emoliente.

3. Remedii naturale pentru a scăpa de durerile în gât: Cimbrișorul

Cimbrișorul are un gust aromat și te poate scăpa de cele mai puternice dureri în gât. Stimulează sistemul imunitar și are calități antimicrobiene. Este și el remediul potrivit în caz de răceală, tuse, bronșită sau alte probleme respiratorii. De asemenea, susține buna funcționare a tractului digestiv și a sistemului nervos. Infuzia se prepară din două lingurițe de frunze tocate de cimbrișor (proaspete sau uscate) la o cană cu apă. Se lasă să stea acoperit timp de 10 minute.

Citește și: Leacuri de urgență pentru guturai. Folosește-le pentru a scăpa de simptomele neplăcute!

4. Remedii naturale pentru a scăpa de durerile în gât: Gargară cu apă sărată

Gargara cu apă sărată este un remediu natural cunoscut pentru a scăpa de o durere în gât.
Sarea are efect antimicrobian. Adaugă o linguriță de sare la o cană de apă caldă. Amestecă până se dizolvă. Se face gargară cu o gură de acest amestec timp de 30 de secunde, o dată pe oră.

Citește și: Ceapa: proprietăți terapeutice de care sigur nu știai

5. Remedii naturale pentru a scăpa de durerile în gât: Salvia

Salvia are efect antibacterian, antiinflamator, antioxidant și antifungic. De aceea, poate ajuta în cazul simptomelor de răceală, cum ar fi tusea persistentă, durerea în gât, febra ușoară. Reduce iritația și inflamația sistemului respirator. Combate infecția și grăbește vindecarea. Poți face ceai din două lingurițe de salvie proaspătă sau o linguriță de salvie uscată la o cană cu apă. Se aduce la fierbere, după care se stinge focul și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se poate îndulci cu miere, după ce s-a mai răcit. Se beau două-trei căni pe zi. În sarcină, este contraindicat.

6. Remedii naturale pentru a scăpa de durerile în gât: Apa călduță

În sarcină, nu ai prea multe variante de tratament. Consumul de apă caldă (2-3 căni pe zi) asigură o bună stare de sănătate a bronhiilor, deoarece reduce riscul de infecții la gât, răceli, tuse și gripa. Chiar dacă nu poți face inhalații cu ceiauri din plante, ajută și să ții capul deasupra unui ibric cu apă fierbinte. Aburul desfundă sinusurile și calmează durerea în gât cauzată de acumularea mucusului.

Citește și: Remedii pentru afecțiuni respiratorii

7. Remedii naturale pentru a scăpa de durerile în gât: Rădăcina de nalbă mare

Nalba mare are o foarte bună acţiune asupra corzilor vocale şi este de un ajutor nepreţuit în răceli, răguşeli sau bronşite. Este și un foarte bun remediu împotriva tusei, bronşitelor, laringitelor, traheitelor, bolilor de rinichi şi afecţiunilor digestive. Se mai poate folosi şi pentru gargare în laringite, traheite şi amigdalite. În caz de răguşeală sau pentru stimularea corzilor vocale, rădăcinile uscate de nalbă se metecă ca guma de mestecat. Se mai utilizează pentru prepararea unui macerat la rece timp de 30 de minute – o lingură de rădăcină la 250 ml de apă. Se strecoară și lichidul obţinut se bea în trei-patru reprize pe zi.

Citește și:

Remedii naturale pentru durerea de cap de tip cluster. Cum tratezi durerea de cap de tip cluster prin metode naturale