Alături de mâncărimile vaginale și de senzația de arsură, pot apărea și alte simptome, cum ar fi înroșire sau inflamare a zonei din jurul vulvei. Pot apărea dureri sau usturimi în timpul contactului sexual. Pentru a scăpa de aceste simptome neplăcute, poți folosi câteva remedii naturale pentru mâncărimi vaginale. În plus, este important să respecți reguli stricte de igienă și să mergi la medicul ginecolog pentru a primi un diagnostic și tratament adecvat.

Remedii naturale pentru mâncărimi vaginale: Oțetul de mere, efecte antibacteriene

Oțetul de mere este un remediu excelent pentru a trata mâncărimile vaginale. Are efecte antibacteriene și antifungice. În plus, ajută la restabilește echilibrul PH-ului vaginal. Adaugă două linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă călduță. Folosește această soluție pentru a te spăla intim de două ori pe zi, timp de câteva zile. Mai poți folosi oțetul de mere și intern. Amestecă o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă. Îndulcește cu o linguriță de miere. Bea de două ori pe zi.

Cum scapi de herpes folosind remedii naturiste

Remedii naturale pentru mâncărimi vaginale: Apa sărată oprește dezvoltarea microbilor

Sarea oprește dezvoltarea microbilor care cauzează infecția. Astfel, reduce mâncărimea și alte simptome neplăcute. Adaugă o lingură de sare la un pahar cu apă. Spală-te cu această soluție. Mâncărimile vor dispărea imediat. Dacă ai timp, poți să facu o baie cu apă sărată. Umple cada cu apă caldă și adaugă o jumătate de cană cu sare de mare sau sare grunjoasă. Stai în cadă timp de 10-15 minute. Repetă acest procedeu de două-trei ori pe zi, pentru a avea cele mai bune rezultate. Nu ar fi bine să folosești acest remediu dacă ai răni deschise.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI