Căderea părului este, până la un punct, normală pentru că este vorba de regenerarea lui naturală. Totuși, atunci când se pierd mult prea multe fire sau chiar apare chelia în anumite zone ale scalpului, este o problemă. Chiar și bărbații ar trebui să-și facă griji, chiar dacă la ei este considerată ca fiind ceva normal. Află câteva remedii naturale împotriva căderii părului.

Remedii naturale împotriva căderii părului. Lavanda, împotriva stresului

Lavanda este de ajutor și împotriva stresului și a căderii părului. Pentru acțiunea sa sedativă și calmantă, se face infuzie dintr-una sau două lingurițe de flori la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se mai poate lua ulei esențial de lavandă: una până la patru picături pe o linguriță de zahăr, o dată pe zi, preferabil seara. Pentru uz extern, se face o infuzie din 20-100 g de flori la 5 litri. Se toarnă în apa pentru baie. În plus, poți lăsa în casă fire de lavandă. Vor da un miros plăcut, liniștitor. Împotriva căderii părului se diluează câteva picături de ulei de lavandă în ulei de măsline. Se aplică direct pe scalp pentru a stimula creșterea părului. Se lasă să acționeze 30 de minute, după care se clătește. Mai pot fi folosite uleiuri esențiale de mentă, salvie sau rozmarin.

Căderea părului, influențată și de alimentația zilnică

Remedii naturale împotriva căderii părului. Plante care mențin sănătatea scalpului

Ginko biloba luat pe cale internă stimulează circulația sangvină și creșterea părului. Se găsește sub formă de suplimente alimentare care se iau conform sfatului medicului sau indicațiilor de pe ambalaj. Armurariul ajută la detoxifierea organismului, care contribuie și la sănătatea scalpului și a părului. Se face infuzie dintr-o linguriță și jumătate de fructe de armurariu macinate proaspăt la o cană cu apă. Aceasta se bea dimineața, pe stomacul gol, după care stai 15 minute culcată, pe partea dreaptă, pentru a stimula buna funcționare a ficatului. A doua cană se bea împărțită în două, după masa de prânz și seara. Este important ca fructele să fie măcinate proaspăt, de fiecare dată când se prepară infuzia, pentru că se oxidează rapid și devin toxice. Cura durează o lună, cu pauză de o lună, după care se reia dacă este nevoie.

Remedii naturale împotriva căderii părului. Ceapa stimulează circulația sangvină

Sucul de ceapă proaspăt preparat acasă poate fi aplicat direct pe scalp. Conținutul ridicat în sulf stimulează circulația sangvină și creșterea părului. Totodată, are efect antiseptic și tratează eventualele infecții prezente la acest nivel și care pot provoca și ele alopecia. Lasă să acționeze o jumătate de oră sau o oră, după care clătește și spală bine capul. Te poți clăti cu apă în care ai pus ulei esențial de mentă, rozmarin sau lavandă. Pe lângă acțiunea lor benefică, vor înlătura și mirosul de ceapă.

Citește și: Oprește căderea părului cu ozonoterapie şi ionoterapie

Sursa foto: 123rf.com