Există o mulțime de cauze care ar putea provoca celulita  infecțioasă. Principala cauză o constituie bacteriile care intră în straturile profunde ale pielii prin locurile în care pielea este lezată. Mai multe probleme, cum ar fi tăieturile, arsurile, mușcătura insectelor, infecțiile fungice sau psoriazisul ar putea favoriza intrarea bacteriilor în piele și formarea celulitei infecțioase.

Alte cauz ale apariției celulitei infecțioase:

  • imunitate slabă;
  • circulația sangvină proastă
  • ca efect secundar al anumitor medicamente.

Problema se rezolvă în termen de câteva zile sau câteva săptămâni, dar în cazul în care este vorba de forme grave, atunci ar putea apărea complicații periculoase. Prin urmare, este foarte important să tratezi celulita infecțioasă.

Uleiul din arbore de ceai, aplicat pe zona afectată

Are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice, care îl recomandă în tratarea celulitei. Tot ce trebuie să faci este să aplici ulei de arbore de ceai peste zona afectată. Este recomandabil să se utilizeze acest remediu de două până la trei ori într-o zi, pentru a obține rezultate durabile.

Turmericul te scapă de celulita infecțioasă

Turmericul este de ajutor în tratarea numeroase probleme ale pielii. Conținutul de curcumina al turmericului îi dă proprietăți antiinflamatoare. Astfel, veii scăpa de durere. Se adaugă o lingură de pulbere de turmeric la un pahar de lapte cald și se consumă în fiecare zi pentru a trata celulita.

Semințele de schinduf calmează durerea

Semințele de schinduf sunt bogate în flavonoide, care ajută la reducerea durerii și a inflamației. Înmoaie câteva semințe de schinduf în apă, timp de câteva ore. Macină-le prin râșnița de cafea până devin ca o pastă. Aplic-o pe zona afectată și lasă timp de câteva ore. Apoi, se clătește.

Usturoiul, antibiotic natural

Usturoiul este un antibiotic natural cunoscut. Este cea mai bună armă în lupta împotriva infecției. În plus, este un bun antiinflamator. Mănâncă usturoi crud proaspăt în fiecare zi, până când veți obține rezultate vizibile. Poți face și pastă de usturoi, pe care să o aplici, extern, pe zonele afectate.

Uleiul de cocos ajută la tratarea celulitei infecțioase

Uleiul de cocos este foarte util în combaterea infecțiilor bacteriene și ajută la tratarea celulitei infecțioase. Aplică ulei de nucă de cocos peste zona afectată și se lasă timp de câteva ore. După care se clătește.

Uleiul de oregano, proprietăți antibacteriene

Ulei natural de oregano este un bun antibiotic si este foarte util in tratarea celulitei infecțioase. El posedă calități antiinflamatoare, antibacteriene, antivirale si antifungice care reduce problema. Amestecă 10 până la 12 picături de ulei de oregano cu ulei de măsline și aplică pe zonele afectate.

Echinacea, benefică în tratarea celulitei

Echinacea este o planta benefică și în tratarea celulitei infecțioase. Are efect antiinflamator, antimicrobian și antibiotic. Aplică o alifie sau un gel cu echinacea pe zonele afectate. Ține con de faptul că utilizarea de acestei plante nu este recomandată persoanelor care au boli autoimune.

Gălbenelele reduc inflamația

Gălbenelele sunt, de asemenea, foarte eficiente în tratarea celulitei infecțioase. Aceastea ajută la reducerea inflamației și luptă împotriva bacteriilor care cauzează infecția. Poți face o infuzie dintr-un pumn de flori de gălbenele într-o jumătate de litru de apă. Se lasă la răcit, până ajunge la circa 30 de grade Celsius. Se înmoaie o cârpă din material natural în această soluție și se aplică pe zona afectată. Se lasă timp de 20 de minute. Ar trebui repetat acest procedeu de trei-patru ori pe zi, pentru a obține rezultate eficiente.

Citește și: Senna combate afecțiunile dermatologice

Sursa foto: 123rf.com