Orice supliment sau remediu pe bază de plante poate provoca efecte secundare. Este bine să te adresezi medicului tău înainte de a lua suplimente alimentare sau leacuri naturale. Află ce remedii naturale care îți pot face rău și evită-le.

Remedii naturale care îți pot face rău: Sunătoare

Această plantă este considerată un tratament pentru depresie. Pericolele pot apărea atunci când pacienții iau deja alte medicamente. Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă din SUA avertizează că sunătoarea poate interfera cu acțiunea multor medicamente, inclusiv warfarină, antidepresive și medicamente care se dau în urma transplanturilor de organe.

Citește și: Remedii naturale pe care le poți folosi în timpul sarcinii

Remedii naturale care îți pot face rău: Albuș de rău pentru arsuri

Leacurile din bucătărie pot părea inofensive, dar, uneori, produsele naturale pot face mai mult rău decât bine. Multe gospodine aplică albuș de ou pe o arsură. Albușul de ou, în special dacă este vorba de ouă ecologice, poate fi plin de bacterii – inclusiv salmonella. Astfel, aplicarea lui pe o ranăă deschisă ar putea duce la infecții grave. În schimb, arsurile minore pot fi tratate acasă cu apă rece și analgezic pentru durere.

Remedii naturale care îți pot face rău: Laptele matern aplicat pe piele

Laptele de mamă este cel mai bun aliment natural posibil pentru bebeluși. Deși multe mămici susțin că laptele lor poate trata afecțiuni dermatologice, nu există nicio dovadă științifică în acest sens. Laptele matern poate transmite boli infecțioase și, dacă nu este depozitat în mod corespunzător, poate fi contaminat și poate introduce bacteriile într-o zonă deja infectată.

Citește și: Contraceptivele. 5 efecte secundare asupra fertilității

Remedii naturale care îți pot face rău: Suflarea peste o rană

Părinții de pretutindeni peste o rană a copilului pentru a calma durerea. Unii chiar scuipă pe un șervețel pentru a curăța apoi pielea celui mic sau chiar pentru a aplica pe o plagă. Suflarea sau introducerea salivei în tăietură este foarte periculoasă. Respirația și saliva noastră au numeroase bacterii care pot contamina rana și pot duce la o infecție. Ar trebui, în schimb, să speli rana cu apă și săpun, apoi să dezinfectezi cu betadină. Dacă este nevoie, mergi la medic.

Sursa foto: 123rf.com