Pentru că este o afecțiune care poate avea consecințe grave, este neapărată nevoie să mergi la medic pentru a primi un diagnostic exact și un tratament adecvat. În plus, poți folosi următoarele remedii naturale pentru a calma durerea în pancreatită.

Remedii naturale pentru a calma durerea în pancreatită: Aplicarea unor comprese calde

O compresă caldă este un remediu rapid și eficient pentru durerea abdominală superioară cauzată de pancreatitei. Căldura compresei ajută mușchii abdomenului să se relaxeze. Astfel, se reduce durerea. Tratamentul este util și în ameliorarea inflamației.

Pregătește o sticlă cu apă fierbinte sau o buiotă cu apă caldă. Înfășoară sticla într-un prosop mic și plasează-l pe zona dureroasă timp de 5 până la 10 minute. Repetă după cum este necesar.

Bucură-te de o baie caldă sau de duș timp de 15-20 de minute de două ori pe zi.

Remedii naturale pentru a calma durerea în pancreatită: Folosește oțet de mere

Oțetul de mere are proprietăți antiinflamatorii. Ajută la reducerea durerii abdominale legate de pancreatită. Conținutul său natural de acid împiedică formarea de pietre în vezica biliară (una dintre cauzele pancreatitei acute). În plus, ajută la menținerea unei greutăți ideale și a conținutului de grăsime abdominală, ceea ce poate ajuta la tratamentul pancreatitei.

Amestecă o lingură de oțet de mere într-o cană de apă caldă. Adaugă câte o linguriță de suc de lămâie și de miere. Bea această soluție de două ori pe zi, după masă.

Citește și: Simptome ușor de ignorat, dar care ascund probleme grave

Remedii naturale pentru a calma durerea în pancreatită: Aport necesar de acizi grași Omega 3

Acizii grași omega-3 sunt grăsimi polinesaturate esențiale pentru organismul uman, dar care nu pot fi sintetizate. Ajută la reducerea inflamației și a durerii cauzate de pancreatită.

Pentru a include acizii grași Omega 3 în dieta ta, consumă semințe de in, nuci, spanac, creveți, scoici și pești grași, cum ar fi somonul, păstrăvul și tonul. Poți, de asemenea, lua în considerare luarea unui supliment la sfatul medicului.

Remedii naturale pentru a calma durerea în pancreatită: Bea ceai de ghimbir

Ghimbirul ajută la reducerea inflamației în pancreas și la ameliorarea durerii datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante.

Pentru a face ceai de ghimbir, curăță și tăie o bucată de rădăcină de ghimbir. Pune la fiert o felie la o cană cu apă fierbinte. Ia de pe foc, acoperă și lasă să stea timp de 10 minute. Adăugă miere dacă dorești. De asemenea, poți mesteca ghimbir proaspăt.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com