Frigul, căldura din interior, orele petrecute în picioare, lipsa hidratării pielii, săpunuri cu un PH acid, încălțămintea nepotrivintă – sunt doar câțiva dintre inamicii picioarelor noastre. Folosește aceste remedii naturale pentru călcâie crăpate pentru a scăpa de problemă.

Călcâiele crăpate și bătăturile sunt probleme accentuate și de probleme de sănătate ca obezitatea, eczemele, psoriazisul, boli ale tiroidei și diabetul. Călcâiele crăpate și bătăturile nu sunt doar inestetice. În unele cazuri pot duce la infecții și pot provooca dureri insuportabile. Dar problema poate fi tratată prin câteva remedii naturale pentru călcâie crăpate. Alege unul dintre ele, care ți se pare mai potrivit sau folosește-le alternativ.

Remedii naturale pentru călcâie crăpate. Folosește piatra ponce

Piatra ponce ajută la înlăturarea pielii întărite, a celulelor epiteliale moarte. Este un mod bun de a remedia problema călcâielor crăpate. Seara, înainte să folosești piatra ponce, înmoaie picioarele în apă călduță cu săpun timp de 20 de minute. Apoi, folosește piatra ponce pentru a înlătura pielea întărită de pe călcâie. Clătește cu apă curată. Aplică o cremă hidratantă sau ulei de cocos sau de măsline. Pune-ți șosete de bumbac și lasă să acționeze peste noapte. A doua zi, spală picioarele.

Uleiul de cocos ajută la hidratarea pielii. În plus, are efecte antimicrobiene și antifungice. Află mai multe despre beneficiile uleiului de cocos.

Alifia ”chinezească”, bună pentru călcâie crăpate

Mentolul, uleiul camforat și celelalte uleiuri esențiale pe care le conține așa-numita alifie ”chinezească” te pot ajuta nu doar să scapi de răceală și de nas înfundat, ci și să tratezi călcâiele crăpate. Înainte de a merge la culcare, înmoaie picioarele timp de 10 minute într-un lighean cu apă călduță. Freacă zona de piele crăpată cu o piatră ponce. Spală cu apă curată și șterge-te bine. Aplică alifie ”chinezească” pe călcâie și masează ușor. Pune-ți în picioare șosete de bumbac. Dimineața, spală-ți picioarele cu apă caldă. Uleiurile esențiale pe care le conține au și ele efecte antifungice. Dacă ai probleme cu ciuperca piciorului sau a unghiilor, ai grijă să ungi și zona afectată.

Remedii naturale pentru călcâie crăpate. Cremă preparată în casă

Folosește ceara de parafină pentru a înlătura pielea uscată. Va acționa ca emolient natural pentru a înmuia pielea. Pentru a prepara crema, încălzește în cuptorul cu microunde sau la bain-marie cantități egale de ceară de parafină, muștar și ulei de nucă de cocos. Aplică această cremă pe picioarele uscate și curate. Pune-ți șosete de bumbac și lasă să acționeze peste noapte. Se spală a doua zi, dimineața. Pentru rezultate bune ar trebui să urmezi acest tratament zilnic una sau două săptămâni.

Sursa foto: 123rf.com