Pe lângă aceste remedii împotriva constipației, este nevoie să faci câteva schimbări în alimentație. Începe fiecare zi cu un bol de ovăz sau orz, fructe uscate, semințe (dovleac, floarea-soarelui, in, susan). Adaugă și nuci, alune, migdale sau alte fructe . Acestea se îmoaie în puțină apă de seara și se consumă dimineața când se adaugă fructe proaspete. Este un mic dejun sățios care are și efecte excelente împotriva constipației. Ovăzul e indicat și în cazul bolnavilor care au și senzații neplăcute în stomac și insomnii. Se face și decoct dintr-o lingură de boabe de ovăz în 150 ml de apă care se lasă la fiert timp de 5 minute. Se beau trei decocturi pe zi, în timpul meselor.

Citește și: Cum tratezi diverticulita prin metode naturale

Remedii împotriva constipației. Plante anticonstipație

Poți folosi unul sau două dintre remediile împotriva constipației de mai jos combinate:

  • Se face un decoct scurt dintr-o linguriță de pulbere de cicoare la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi.
  • Coada-calului are dublu efect diuretic și laxativ. Se face infuzie dintr-o linguriță de pulbere de tulpini la o cană cu apă.
  • Din frunzulițele tinere de frasin se face o infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se bea seara.
  • Extractul uleios de sunătoare se ia intern, câte o linguriță de două ori pe zi. Dacă nu suporți gustul îl poți amesteca cu puțin suc de lămâie.
  • Crușinul e cel mai cunoscut remediu împotriva constipației. Ceaiul nu are cel mai bun gust, dar efectele sunt garantate. Se face un decoct dintr-o linguriță de scoarță de crușin la o jumptate de litru de apă. Se lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute.

Citește și: Remedii homeopate pentru hemoroizi. Ameliorarea durerii în boala hemoroidală

Remedii împotriva constipației. Semințele de Psyllium

Psyllium este un alt remediu bun împotriva constipației. Acest laxativ natural conține fibre alimentare care stimulează mișcările intestinului.

 

Cum folosești semințe de Psyllium împotriva constipației

 

1. Amestecă o 1/2 linguriță de linguriță de psyllium într-un pahar de apă caldă sau lapte.
2. Bea o dată pe zi înainte de a merge la culcare.

Notă: Când folosești semințe de psyllium, asigură-te că bei multă apă pe parcursul zilei. Altfel poate provoca balonare în unele cazuri.

Sursa foto: 123rf.com