Remedii eficiente pentru strănut: usturoiul

În medicina populară, usturoiul este folosit pentru a preveni și trata guturaiul și alte afecțiuni respiratorii, inclusiv strănutul. Durează doar 5 minute să prepari un remediu foarte eficient pentru strănut cu usturoi, dar rezultatele vor fi de durată. În plus, nu îți va mai curge nasul.

Curăță doi-trei ”căței de usturoi” și pisează-i. Amestecă cu două căni de apă fierbinte. Lasă să fiarbă înnăbușit timp de un sfert de oră. Strecoară și lasă să se răcească. După aceea, bea această fiertură și vei scăpa rapid de strănut. Ai putea adăuga și una sau două lingurițe de miere, dacă nu suporți gustul.

Gătește și o rețetă de pastă de măsline cu usturoi!

Remedii eficiente pentru strănut: ceapa roșie

Ceapa roșie este unul dintre cele mai populare remedii pentru strănut. Este folosită pe scară largă în alimentație, dar mai puțini știu de beneficiile ei pentru sănătate. Este un bun antiinflamator. Previne inflamațiile. Cu ajutorul acestui remediu, nasul nu îți va mai curge și vei scăpa de alergenii care îți dau bătăi de cap.

Taie o ceapă roșie în bucăți mici. Punele într-un bol. Toarnă deasupra câteva linguri de miere. Lasă bolul peste noapte la frigider. Consumă ceapa pe stomacul gol. Repetă metoda până vei vedea îmbunătățiri.

Uite ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma un cățel de usturoi pe zi

Remedii eficiente pentru strănut: ghimbirul

Ghimbirul este și el un remediu excelent pentru strănut. Conține multe substanțe vindecătoare și te va ajuta să-și decongestionezi nările. Cel mai bine ar fi să consumi ghimbir proaspăt în fiecare zi. Dacă nu-ți surâde ideea, poți să pui ghimbir în apa în care îți fierbi ceaiul.

Atenție! Evită aceste tratamente dacă ai boală de reflux gastroesofagian, gastrită hiperacidă sau ulcer.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com