Vestea proastă este că începem să îmbătrânim de la 20 de ani, vârstă la care atingem maximum de creștere și de dezvoltare a organismului. Vestea bună este că există remedii care ajută la păstrarea tinereții și  la echilibrarea organismului.

Rasayana, împotriva îmbătrânirii

Rasayana este una dintre ramurile medicinei tradiționale indiene Ayurveda și care se ocupă cu remedii care luptă împotriva îmbătrânirii. Alte efecte scontate sunt: longevitatea, stimularea memoriei, creșterea forței fizice. Leacurile accelerează procesele metabolice. Stimulează imunitatea și energia sexuală. Remediile rasayana sunt preparate din plante, produse apicole și minerale. Dintre cele mai întâlnite, menționăm: lemnul dulce, obligeana indiană, mandukaparni sau gotu-kola-Centella asiatică, brahmi (Bacopa moniera), agrișele indiene (Emblica officinalis), guduchi (Tinospora cordifolia), shankhapuspi (Convolvulus pluricaulis).

Leacuri chinezești pentru menținerea tinereții

Și medicina chineză dedică un capitol special pentru menținerea tinereții. Și acest lucru se vede în poplația Chinei. Există oameni de 80-90 de ani care încă își păstrează forța musculară, au mintea limpede și capacitate de muncă. Secretul lor sunt tot plante și remedii folosite de mii de ani. Aproape toată lumea folosește ginseng și astragalus. Acestea mențin sănătatea organelor interne, imunitatea, acuitatea vederii și agilitatea mentală. Un alt secret al vitalității chinezilor este ciuperca numită Ganoderma. Aceasta reprezintă un suport excelent pentru sistemul imunitar. Este un bun protector al funcțiilor ficatului, rinichilor, aparatului cardiovascular și vaselor de sânge. Înlătură efectele nedorite ale chimioterapiei și radioterapiei.

Sursa foto: 123rf.com