Chiar dacă sociatatea contemporană este din ce în ce mai puțin credincioasă, aproape toată lumea ajunge să se roage atunci când dă de un necaz. Dar de ce nu ar beneficia zi de zi de puterea pe care o dă religia pentru îmbunătățirea sănătății, a stării de bine și a longevității? Și poate ai văzut și tu persoane credincioase al căror chip radia de fericire. Bineînțeles, scopul de a te apropia de Dumnezeu nu ar trebui să fie acesta, dar e bine să știi care ar putea fi și beneficiile palpabile.

Religia te face mai fericit și mai longeviv

Cercetătorii au observat că oamenii religioși sunt mai fericiți, trăiesc mai mult și au un risc mai mic de a face depresii și de a se sinucide. Sunt mai rezistenți la efort. Au căsnicii care durează mai mult. Sunt mai mulțumiți de viața de familie, iar copiii lor sunt mai fericiți și ei. ”De ce oare?”, s-au întrebat speciliștii care au studiat modul în care viața religioasă poate afecta sănătatea fizică și emoțională.

Altruismul aduce bucurie

Cele mai multe persoane care se oferă voluntari pentru diverse cauze și care care donează săracilor sunt oameni religioși. Aceste acțiuni ale lor le dau o stare de bine prin bucuria că pot fi de folos, ceea ce duce la o viață mai lungă. În plus, iertarea care este propovăduită de majoritatea confesiunilor creștine este de mare ajutor pentru sănătate. Multe boli sunt provocate de resentimentele de care nu putem scăpa cu niciun preț.

Rugăciunea te scapă de stres

Persoanele religioase se roagă adesea, ceea ce le ajută să scape de stres. Dacă te gândești că majoritatea oamenilor mănâncă alimente nesănătoase atunci când sunt stresați, parcă înțelegi mai bine de ce credincioșii o duc mai bine. În plus, rugăciunea îmbunătățește starea de sănătate, nivelul de fericire, capacitatea de concentrare și diminuează durerea și stările depresive.

Comunitatea dă sentimentul de apartenență

Oamenii religioși beneficiază de o comunitate unită. După mâncare și adăpost, nevoia de socializare este una importantă pentru starea generală de bine a unei persoane. Conexiunile sociale pe care le avem pot fi un indicator al stării de sănătate, fericire și longevitatea de care vom beneficia. Credincioșii petrec mai mult timp în familie și în comunitatea de care aparțin, ceea ce le dă un sentiment puternic de apartenență la un grup.

Sursa foto: 123rf.com / Piotr Marcinski