Chiar şi războinicii peruani consumau cantităţi mari de maca înainte de a intra în lupta pentru a-şi spori rezistenţă. Pudra de maca peruană amplifica nivelul energetic şi vitalitatea. Incaşii o consumau pentru a deveni neînfricaţi. În prezent, pudra de maca peruană ne ajută în lupta cu mediul uneori ostil. Ne dă energia și vitalitatea de care avem nevoie întreaga zi la serviciu și acasă.

Cum se prepară un shake din pudra de maca peruană

Pulberea făcută din rădăcină zdrobită de maca şi deshidratată conţine aproximativ 20 de aminoacizi, dintre care 7 aminoacizi esenţiali. Indiferent dacă eşti atlet, trăieşti într-un climat extrem sau trebuie să faci faţă stresului vieţii moderne, maca te poate ajuta. Există preparate omologate la magazinele cu produse naturale. Astfel, poți folosi pliculețe cu pudră de maca. Ele se dizolvă în apă caldă sau lapte și se consumă, preferabil dimineața.

Citește și: Timpul de digestie al alimentelor. În cât timp se digeră ceea ce mănânci

Pudra de maca peruană la micul-dejun

Dacă ai o digestie lentă, este bine să preferi un mic-dejun care se consuma mai uşor decât cârnaţii şi ouăle. Băuturile ecologice energizante sunt o opţiune excelentă, deoarece acestea ne permit să aducem rapid organismului nutrienţii necesari. Pudra de maca peruană este un bun energizant care se consuma dimineaţa. Poate fi consumată și de sportivi înainte de antrenament.

Pudra de maca peruană, efect antioxidant

Rădăcina de maca acţionează ca un antioxidant natural. Rezultatele studiilor recente demonstrează că rădăcină maca are capacitatea de a ajuta la prevenirea dezvoltării bolilor cronice umane caracterizate prin niveluri ridicate de colesterol, stări antioxidante ridicate şi toleranţă la glucoza scăzută.

Citește și: Ceaiul alb este un antioxidant bun și luptă împotriva îmbătrânirii

Pudra de maca peruană îți dă energie

Cei care folosesc în mod regulat pudra de maca peruană spun se simt mai energici. Efectul apare la scurt timp după ce au început să o folosească. Studiile clinice au arătat că maca are efecte pozitive asupra energiei, rezistenţei şi stării de spirit. Beneficiile pudrei de maca peruan includ: reglarea hipotalamusului. Ajutând glanda pituitară să funcţioneze corect, reprezintă un alt element-cheie în echilibrarea focului şi a energiei. Cei care consumă maca remarcă o creştere a capacității de concentrare şi a dispoziţiei permite.

Citește și: Quinoa, o sursă bună de proteine. 9 beneficii pentru organism și cum o consumi

Pudra de maca peruană stimulează fertilitatea

Maca are propriile beneficii pentru sănătatea hormonală masculină. S-a demonstrat că poate contribui, de asemenea, la îmbunătăţirea sănătăţii prostatei umane. Maca este numită şi viagra naturală, datorită faptului că are capacitatea de a echilibra şi stabiliza întregul sistem glandular-hormonal al corpului.

Într-un alt studiu din 2010, a fost remarcat că maca poate fi un tratament complementar în cazul disfuncţiei sexuale. Are efect de creșterea apetitului sexual atât la bărbaţii, cât şi la femeile adulte.

Scade nivelul de anxietate şi depresie

Pudra de maca peruană este, de asemenea, eficientă în stimularea emoţiilor pozitive la femeile aflate la menopauză. Reduce nivelul depresiei şi anxietăţii.

Citește și:

Pudra de roșcove sau ”Pâinea Sf. Ioan” are proprietăți excepționale

Sursa foto: 123rf.com