Ce produse de protecție să folosești atunci când este soare puternic. Machiajul nu te protejează

Chiar dacă vedem scris de multe ori pe recipientele produselor de make-up că ar avea factor de protecție, nu trebuie să ne bazam pe asta. Ar trebui să aplici mai mult de 10 straturi de pudră ca să te poată proteja precum o cremă cu factor de protecție. La fel se întamplă și în cazul fondului de ten. Aplică întotdeauna crema cu protecție solară înainte de orice alt procedeu din ritualul tău de înfrumusetare.

Ce produse de protecție să folosești atunci când este soare puternic. Ține cont de perioada de valabilitate

Cu toții avem crema aceea de protecție solară ramasă pe etajeră, în baie. Este foarte important ca soluția pe care o folosim să fie proaspătă. Ingredientele active din acest tip de creme își pot pierde din proprietăți odată cu trecerea timpului. Verifică întotdeauna data de expirare.

Ce produse de protecție să folosești atunci când este soare puternic pentru buze

O problemă pe care o ignorăm atunci când este soare puternic protecția buzelor. Nu ne gândim la ea decât când deja avem buzele crăpate. Cel mai bun ar fi un balsam de buze protector cu gălbenele. Această plantă hidratează. Uleiul de gălbenele este bun și dacă ai buzele arse de soare. Acesta calmează iritațiile.

Cum îți prepari singură cremă de plajă cu factor de protecție UV din ingrediente naturale

Ce produse de protecție să folosești atunci când este soare puternic. Nu uita de protecția de după plajă!

Cel mai probabil, folosești creme de protecție solară atunci când mergi la plajă. Ține cont că pielea are nevoie și după plajă de hidratare și de o îngrijire adecvată pentru a evita mâncărimile, roșeața sau senzația neplacută de piele arsă de soare.

Pentru calmarea iritațiilor poți folosi un gel care să conțină ulei esențial de mentă. Acesta are efect răcoritor. Revigorează, relaxează și calmează pielea înroșita, arsă de soare precum și pielea care prezintă iritații rezultate în urma înțepăturilor de insecte, plante iritante și mici zgârieturi.

Menta tonifică musculatura, stimulează circulatia sanguină periferică și are proprietăți astringente.

Citește și:

Cum să te protejezi eficient împotriva razelor ultraviolete cu ingrediente naturale

Metode naturale de a face față caniculei

Sursa foto: 123rf.com