Zilele petrecute la marginea mării, rochiile vaporoase, plimbările lungi pe plajă sunt deliciile zilelor de vară. Totuși, există și probleme de frumuseţe care apar pe timpul verii. Află cum poți să scapi de arsurile solare, acnee sau probleme ale părului cauzate de clor cu ajutorul ingredientelor naturale.

Există numeroase probleme de frumuseţe care apar pe timpul verii. Pot fi provocate de clorul din piscină care îţi afectează părul sau timpul prea lung petrecut în bătaia razelor de soare. Din fericire, toate acestea sunt uşor de rezolvat. Andreea Haș, make-up artist, îţi prezintă un mic ghid de supravieţuire pentru a trece cu brio peste sezonul estival:

Probleme de frumuseţe care apar pe timpul verii. Arsurile solare

Dacă ai stat prea mult la soare, sigur vei simţi nevoia să faci imediat un dus rece. Totuși, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să îţi hidratezi foarte bine pielea. Soarele puternic elimină toată apa din organism, iar pielea devine foarte uscată şi aspră.

„Când suntem expuşi la soare, pentru un bronz uniform şi sănătos folosirea protecţiei solare este la fel de importantă ca şi îngrijirea după plajă” , declară Andreea Has.

Foloseşte un unt de corp cu hidratare intensă, după plajă, cu ulei de nuci braziliene şi maracuja, fiind un produs destinat aplicării după plajă, pentru calmarea şi regenerarea pielii înroşite, supraexpuse la soare. Aceste ingrediente au un efect regenerant şi intensiv hidratant. Pielea devine suplă şi catifelată. Se aplică după duș prin masaj uşor pe tot corpul, după fiecare expunere la soare.

Cele mai bune remedii naturale pentru arsurile solare

Probleme de frumuseţe care apar pe timpul verii. Tălpile uscate

Este minunat să îţi simţi picioarele libere, însă chiar şi purtatul sandalelor şi papucilor pe timp îndelungat poate avea efecte negative. Pielea călcâielor devine foarte tare şi uscată, însă această problema se poate remedia rapid dacă foloseşti o cremă hidratantă specială.

Folosește o cremă de picioare intens hidratantă cu acid salicilic. Este soluţia eficientă pentru a reduce şi a înmuia pielea îngroşată de pe tălpi într-un timp scurt. Acidul salicilic care se găsește în extrasele din salcie are efect exfoliant.

Cum tratezi bătăturile prin remedii naturale și cum îți faci plasturi anti-bătături singură

Probleme de frumuseţe care apar pe timpul verii. Clorul care afectează părul

Petrecând multe zile la piscină, îţi asumi riscul pentru o fragilitate crescută a părului. Pentru a închide cuticulele părului şi a absoarbe mai puţin clor, dar şi pentru a minimaliza pericolul, este indicat să îţi clăteşti părul înainte să intri în apă. În momentul în care ajungi acasă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi speli imediat părul şi să foloseşti o mască pentru regenerare.

”Ai nevoie de un şampon care să protejeze părul agresat de factorii de mediu, să îl hrănească şi să repare firul de par. Cu ajutorul filtrelor foto protectoare ce absorb razele UV şi previn deteriorarea fibrei părului”, , precizează Andreea.

Ca ingrediente naturale, proteinele din grâu ajută la menținerea culorii timp îndelungat. Masca cu unt de shea regenerează în profunzime firele de par, redându-le aspectul natural şi sănătos. Aplic-o pe părul stors cu prosopul, masează părul de la vârfuri spre calotă, lasă-o să acţioneze pentru cinci minute şi clăteşte.

5 obiceiuri banale care îți răpesc frumusețea. Sigur faci și tu aceste greșeli

Probleme de frumuseţe care apar pe timpul verii. Acneea

Transpiraţia şi excesul de sebum creează mediul ideal pentru acnee şi o poate irita, aşa că duşul este indicat ori de câte ori ai ocazia. Alege un gel de dus care tratează special această problemă, în special dacă ai coşuri inflamate. De asemenea, ca să reduci transpiraţia este recomandat să porţi haine din bumbac şi nu din materiale sintetice!

Optează pentru un gel de duș care să te ajute în tratarea acneei. Ca ingredient natural, ceaiul verde te ajută în această problemă.

Foloseşte o cremă bună cu factor de protecţie solară. Bronzul excesiv nu este sănătos pentru tenul acneic. Achiziţionează-ţi neapărat o loţiune cu SPF şi evită expunerea îndelungată la soare! Este important să alegi o crema cu minim SPF 30. Extractul din ulei de argan previne și petele solare și îmbătrânirea pielii.

Citește și: Igiena intimă necesită atenție sporită vara. Ce e de făcut

Sursa foto: 123rf.com