Laptele de turmeric este o adevărată minune pentru sănătate. Previne și tratează răcelile și gripa. Combate durerile în gât, indigestia, diareea, crampele menstruale, durerile de cap. Poate ajuta la tratarea sindromului de colonul iritabil și a artritei. De aceea, trebuie să știi cum prepari laptele de turmeric.

Beneficiile laptelui de turmeric

Laptele de turmeric previne cancerul la sân, ficat, colon și prostată. Poate să trateze depresia. Ajută la păstrarea sănătății digestive. Stimulează detoxifierea ficatului. Astfel, sângele se purifică și circulația se îmbunătățește. Grăbește vindecarea rănilor. Acționează ca antinevralgic. Protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare și a problemelor neurologice.

Cele mai multe beneficii ale turmericului vin de la principalul compus al acestuia, curcumina. Aceasta are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, analgezice și antiseptice. În plus, combate balonarea și gazele stomacale.

Cum prepari rejuvelac, băutură probiotică

În prepararea laptelui de turmeric, beneficiile acestuia sunt sporite de adaosul de piper negur. Acesta conține piperină, un compus care face ca organismul să asimileze mai repede curcumina.

Scorțișoara și cardamomul îi dau un gust bun, dar și adaugă beneficii pentru sănătate laptelui de turmeric. Scorțișoara ajută la menținerea glicemiei în limite sănătoase, reduce colesterolul și stimulează circulația sangvină.

Cardamomul îmbunătățește digestia. Ajută la detoxifierea organismului. Uleiul din nucă de cocos stimulează și el sistemul imunitar și scade valoarea colesterolului.

De ce ingrediente ai nevoie ca să prepari laptele de turmeric

  • Lapte (poți alege varianta degresată)
  • Turmeric
  • Piper negru
  • Scorțișoară
  • Cardamom
  • Ulei din nucă de cocos
  • Miere

Cum prepari laptele de turmeric

Pune un pahar de lapte le încălzit. Adaugă o jumătate de linguriță de turmeric pudră, un sfert de linguriță de piper negru pudră, un bețișor de scorțișoară. Scoate semințele dintr-un fruct de cardamom și adaugă-le în cană. Adaugă și o jumătate de lingurițe de ulei de cocos virgin. Adu la fierbere. Lasă să se răcească pentru câteva minute. Strecoară și îndulcețte cu miere.

Citește și: Laptele vegetal. De ce este bine să-l consumi

Sursa foto: 123rf.com