Tu cum stai cu imunitatea? Ai nevoie de întăriri? Indiferent de condiția ta fizică, un pic de ajutor nu strică niciodată. Pregătirea organismului pentru sezonul rece implică terapii pentru creșterea imunității.

 Pregătirea organismului pentru sezonul rece: Creșterea imunității

În funcţie de starea de sănătate şi de datele fiecărui caz, imunitatea poate fi crescută fie blând, pentru scurtă durată, în cazul persoanelor surmenate, cu oboseală cronică sau boli cronice echilibrate, fie intens şi cu efect de lungă durată, în cazul persoanelor cu sănătate stabilă.

Suzana Pretorian, medic balneolog ne spune:

dr. Suzana Pretorian, , medic balneolog, SOVATA Ensana Health Spa Hotels“ Un tratament complet are efecte garantate asupra imunității şi presupune câte o şedinţă pe zi sau la 2 zile. Aceste proceduri stimulează imunitatea generală, atât prin efect termic, cât şi prin substanţele conţinute: sare, minerale, vitamine, biostimuline, hormoni. În plus, au efect bacteriostatic şi antifungic local asupra pielii (acnee, dermatite atopice/alergice, ameliorarea psoriazisului) şi mucoaselor uro-genitale (apă sărată – de exemplu, candidoze vaginale, cistite cronice, prostatite cronice). Ele sunt benefice atât în alergii şi infecţii locale cronice, cât şi pentru a creşte imunitatea generală nespecifică. Efectul este imediat şi de durată, adică până la 6 luni după terapie, dar numai  în cazul curelor intense, cu 3 terapii pe zi”.

În complexele de tratament din Sovata și din alte stațiuni balneoclimaterice din România găsești o serie de terapii specifice de creștere a imunității, iar printre cele mai eficiente, cu efecte de durată sunt aplicaţiile cu nămol.

Citește și: Cum crești imunitatea în sezonul rece

Pregătirea organismului pentru sezonul rece: Terapii antistres

Pe lângă aplicațiile cu nămol, adaugă și câteva terapii de relaxare. Doar știi că stresul pe termen lung are efecte dăunătoare asupra anumitor celule imunitare, nu-i așa? Prin urmare, alege orice terapie care să te distragă atât fizic, cât și psihic de la stresul cotidian. Ai să vezi că vulnerabilitatea ta fizică va scade, iar tu nu te vei mai îmbolnăvi la fel de ușor ca până acum.

Imunitatea este o noțiune de mare finite și trebuie tratată cu grijă și echilibru. Ea este scutul de apărare al întregului organism. Totodată, planul de pregătirea organismului pentru sezonul rece ar trebui să cuprindă și un regim alimentar care să te ajute. Iată 8 alimente pentru o imunitate de fier. Consumă-le cât mai des!

Sursa foto: 123rf.com