Uleiul de chimen negru are efect antialergic

Un alt remediu care crește imunitatea și are și un efect antialergic este uleiul de chimen negru care se găsește la magazinele cu produse naturale sub formă de capsule. Ar trebui luate 500 mg dimineața, iar seara se iau 1000 mg de echinaceea, plantă binecunoscută pentru calitățile ei imunostimulatoare. Aceasta poate fi folosită sub formă de ceai, pulbere sau tinctură. La magazinele cu produse naturale, există și capsule care conțin pulbere de plantă.

Cătina conține multă vitamina C

Fructele de cătină conțin o concentrație foarte mare de vitamina C. Este și o sursă importantă de antioxidanți, vitamina E, acid folic și calciu, magneziu și potasiu. Toate aceste ingrediente îl fac o armă redutabilă care te va ajuta să treci mai bine peste iarnă. Fructele proaspete pot fi conservate în miere cu polen. Se ține la frigider și se ia dimineața și la prânz câte o lingură din acest amestec. Uleiul de cătină este și el indicat. Se iau câte 20 de picături de trei ori pe zi. În acest caz, polenul poate completa cura pentru imunitate: o linguriță de granule de două ori pe zi.

Lucerna ajută la eliminarea toxinelor

Când auzi de lucernă, te gândești că este o plantă bună pentru animale, dar este și foarte bună pentru sănătatea noastră. Mai ales germenele plantei este folosit ca aliment, în salate. Conține vitamine care se asimilează foarte repede. Are un efect benefic mai ales în cazul persoanelor vârstnice, pe care le ajută să își recapete vitalitatea. Favorizează eliminarea toxinelor din organism. Are un efect tonic general asupra organismului, dar care nu se simte imediat, ci după o administrare mai lungă. Se ia timp de două-trei luni, după care se face o pauză de o lună.

Orzul verde revitalizează organismul

Orzul verde te ajută și el să ai o sănătate de fier. Bogat în vitamine (A, B, C, E, K), minerale (fier, calciu, magneziu, zinc, cupru), revitalizează organismul și încetinește procesul de îmbătrânire. Este de foarte mare ajutor celor care au afecțiuni pulmonare, gastrice, hepatice, diabet zaharat și vor să prevină eventualele complicații.

Important! Este recomandat ca tratamentele să se ia timp de două-trei luni, începând cu cel puțin două săptămâni înainte de debutul sezonului rece.