Oricine știe care sunt beneficiile ceaiului de mușețel, dar beneficiile acestei plante pot fi foarte eficiente și sub altă formă. Află cum poți folosi mușețelul în rutina ta de îngrijire zilnică. Citește despre cele 4 beneficii ale mușețelului și cum le poți include în rutina ta de îngrijire zilnică.

Citește și: Pielea uscată și roșie- cele mai bune remedii

Cum poți folosi mușețelul în rutina ta de îngrijire zilnică pentru ten

Beneficiile mușețelului pentru ten includ reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, cum ar fi ridurile, tonusul scăzut al pielii și pistruii datorită antioxdianților prezenți. Aceste semne apar atunci când pielea este frecvent expusă elementelor nocive ale mediului, cum ar fi razele ultraviolete, poluarea, fumatul și altele. Astfel, mușețelul este un aliat foarte eficient în prevenirea unor astfel de probleme inestetice. Hrănește, calmează și ajută la regenerarea țesuturilor, conferind strălucire și finețe epidermei, întârziind îmbătrânirea pielii.

Poți clăti tenul cu o infuzie preparată din trei-patru linguri la o jumătate de litru de apă.

Cum poți folosi mușețelul în rutina ta de îngrijire zilnică pentru păr

Efectele mușețelului pentru păr și scalp sunt multiple. În primul rând, îi oferă părului o strălucire excelentă, în timp ce pielea sensibilă a scalpului va fi calmată și protejată. Întărește rădăcina firului de păr îndepărtând excesul de sebum, curăță delicat scalpul și activează circulația sanguină la nivelul acestuia. Impiedică formarea mătreții, conferind strălucire naturală firului de păr și previne uscarea prin hidratare intensivă datorită extractului de mușețel. Are efect antiinflamator, analgezic, antiseptic.

Clătește părul după spălare cu o infuzie concentrată preparată din întreaga parte aeriană a plantei.

Citește și: Mușețelul protejează împotriva radiațiilor

Cum poți folosi mușețelul în rutina ta de îngrijire zilnică pentru zone sensibile

Pielea din zona axilei este foarte sensiblă, necesitând o îngrijire deosebită. În ceea ce privește anti-pespirantul pe care decizi să-l folosești, ar trebui să fii foarte atentă la ingredientele pe care le conține. Mușețelul poate fi un ingredient minune, având proprietăți de calmare. Calmează pielea după epilare și îi conferă un parfum plăcut și proaspăt. Caută un anti-pespirant din ingrediente naturale care conține și mușețel.

Citește și: Cum te ajută deodorantul solid în rutina zilnică de îngrijire

Cum poți folosi mușețelul în rutina ta de îngrijire zilnică pentru dantură

Poate nu te-ai fi gândit, dar mușețelul este recomandat și pentru igiena orală. Acesta este indicat persoanelor cu o dantură sensibilă ce au nevoie de produse delicate care să combată durerile. Pasta de dinți cu extract de mușetel are capacitatea de a proteja dintii împotriva cariilor, tartrului și de a ameliora simptomele parodontozei. Utilizată în mod frecvent, pasta de dinți oferă o senzație de prospețime cavității bucale.

Așadar, mușețelul poate fi inclus foarte ușor în rutina ta de îngrijire și astfel, să profiți din plin de beneficile acestei plante minune.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com