Glicerina are proprietăți hidratante și emoliente care o pot face utilă în numeroase afecțiuni ale tenului. De aceea, pe lângă folosirea ei în industria cosmetică, este folosită pe scară largă în fabricarea de medicamente și creme medicinale.

Cum îți poți face acasă creme cu glicerină pentru diverse probleme ale pielii. Cum recunoști glicerina de calitate

Fii foarte atentă atunci când cumperi glicerina din care vrei să îți prepari creme. Există glicerină naturală extrasă din uleiuri din plante și glicerină fabricată sintetic din petrol. Bineînțeles că vrei să folosești glicerină naturală care nu conține toxine care îți pot face u, precum cea sintetică.

Glicerina are un efect hidratant asupra pielii. Ajută ca tenul să-și mențină hidratarea naturală și atrage apa în straturile profunde ale pielii. Fiind și emolientă, ajută la formarea unui strat protector. În plus, pielea o să fie moale și netedă. Poți aplica glicerina direct pe piele, mai ales în zone în care este foarte uscată. Lasă să acționeze timp de câteva ore. Clătește cu apă călduță. Repetă procedeul de două-trei ori pe săptămână.

Cum îți poți face acasă creme cu glicerină pentru diverse probleme ale pielii. Cremă hidratantă

Poți prepara o cremă hidratantă pentru ten uscat. Aceasta are și proprietatea de a ajuta la echilibrarea ph-ului pielii. Reduce roșeața și ajută cicatricile să se estompeze.

Cum o prepari:

Amestecă o linguriță de glicerină cu două linguri de apă de trandafiri. Amestecă bine și transferă conținutul într-o sticlă cupulverizator. Repetă zilnic sau de câte ori este nevoie. Trebuie păstrată în frigider cel mult o săptămână.

Cum îți poți face acasă creme cu glicerină pentru diverse probleme ale pielii. Cremă pentru buze crăpate sau uscate

Amestecă glicerină și apă de trandafiri în cantități egale. Aplică amestecul pe buze, de mai multe ori pe zi.

Alternativ, poți folosi un amestec din suc de lămâie, miere și glicerină în proporții egale. Aplică amestecul pe buze seara, înainte să mergi la culcare.

Citește și: Uleiul esențial de rozmarin: beneficii pentru păr, piele și sănătate

Sursa foto: 123rf.com