Postul previne crizele reumatice

Depozitele de toxine provoacă sau înrăutăţesc reumatismul. De aceea, un regim fără proteine animale şi grăsimi (cum este postul) va ajuta un pacient cu această problemă să se simtă mai bine. Poate preveni multe alte boli degenerative ca: artroza, sciatica, dureri ale articulațiilor șoldurilor și ale coloanei vertebrale.

Te poate ajuta să slăbești

Bineînţeles, postul are un efect foarte bun şi în obezitate, cu condiția să ai grijă la aportul de calorii și să eviți grăsimile și dulciurile. Un post în care te îndopi cu cartofi prăjiți sau dulciuri de post nu va fi unul în care vei slăbi și nici unul benefic sănătății tale.

Întărește sistemul imunitar

Previne sau ajută la tratarea bolilor infecţioase pentru că întărește sistemul imunitar. În plus, alimentatia pe bază de crudități ne ferește de carii dentare.

Previne și ajută la tratarea bolilor de inimă

Eliminarea depozitelor de toxine din corp previne sau ajută la traterea arteriosclerozei, hipertensiunii arteriale, bolilor de inimă, calculilor biliari, bolilor de piele etc.

Cum se ține corect Postul Crăciunului

Ar trebui să mănânci cât mai multe legume proaspete sau preparate la abur, fructe, nuci, alune și alte fructe cu coajă neprăjite și fără adaos de sare, fructe uscate. În mod tradițional, în fiecare miercuri și vineri din Postul Crăciunului, creștinii ortodocși nu folosesc ulei în mâncare și nu beau alcool. Sfârșitul de săptămână e mai relaxat. În afară de prima și ultima săptămână din Postul Crăciunului, se face dezlegare la pește și fructe de mare. La fel, de fiecare sărbătoare mare marcată cu roșu în calendar. Peștele și fructele de mare sunt și ele benefice sănătății. Conțin acizi grași omega 3, zinc și alte elemente esențiale bunei funcționări a organismului.

Incearca aceste retete de dulciuri de post!

Sursa foto: shutterstock.com