Plantele care calmează tusea. Salcâmul

Florile de salcâm sunt recomandate pentru calmarea tusei. În plus, au o reacție slab alcalină și neutralizează aciditatea stomacală în exces. Deci, dacă iei și alte medicamente, ceaiul de salcâm te va ajuta să nu ai și probleme la stomac.

Cum administrezi

Se utilizează numai florile uscate, fără axul inflorescenţei, sub formă de infuzie. Se prepară dintr-oo lingură de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi.

Plante care îmbunătățesc digestia. Cum îți vindeci stomacul

Plantele care calmează tusea. Isopul

”Isopul are acțiune expectorantă, antiseptică, antispastică, antivirală, bactericidă și febrifugă”, spune farmacistul care recomandă ceaiul de isop în afecțiunile aparatului respirator, în special în bronşitele cronice şi în astmul bronşic.

Cum prepari

Se face infuzie din una-două linguriţe plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi.

Contraindicaţii

În sarcină, epilepsie şi în hipertensiunea arterială.

Plantele care calmează tusea. Lemnul dulce

Are acțiune expectorantă, antiinfiamatoare și antiifecțioasă. Este recomandat șii în stări alergice, în tratamentul tuberculozci şi al insuficicnţei adrenocorticoide.

Cum prepari

Se face un decoct din 4-5 g (o linguriță) de rădăcină mărunţită la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi, câte una după fiecare masă principală.

Contraindicaţii

În tulburările colestatice (care inhibă sau suprimă secreţia biliară) ale ficatului, în ciroza, hipocalcemie, în afecţiuni grave renale. Nu trebuie administrat mai mult de patru săptămâni la rând fără recomandarea medicului. Nu este recomandat în timpul sarcinii.

Citește și: Cel mai eficient ceai de ghimbir care te scapă de răceală

Sursa foto: 123rf.com