Menta oferă respirație proaspătă

Menta este o plantă binecunoscută pentru calitățile ei antidiareice, dar este și un foarte bun dezinfectant și antiinflamator. În plus, răcorește și tonifică mucoasa bucală. Dacă ai gingiile ușor inflamate, clătește-ți gura după masă cu ceai de mentă călduț, proaspăt preparat. Astfel, durerile se vor atenua. Această gargară ajută și la curățarea dinților și a gingiilor. În plus, vei avea o respirație proaspătă.

Cuișoarele te scapă de dureri

Cuișoarele au proprietăți anestezice și diminuează durerile de dinți sau de gingii. Totodată, înlătură mirosul neplăcut al gurii. Poți să le mesteci ca atare sau poți face gargară cu ceai din cuișoare. Pentru a-l prepara, fierbe patru cuișoare timp de unul-două minute în 200 ml apă clocotită. Vasul se acoperă cu un capac. După 10 minute se strecoară. Se utilizează călduț sau la temperatura camerei. Împotriva durerilor de dinți, pune câteva picături de ulei de cuișoare pe un tampon de vată și aplică-l direct pe locul cu problemă. La început poate ustura un pic, dar, mai apoi, zona dureroasă amorțește.

Contraindicații

Femeile însărcinate ar trebui să evite cuișoarele, întrucât pot declanșa travaliul înainte de termen. Mai este important să știi că acest remediu nu vindecă, ci are doar efecte analgezice. Nu ezita să mergi la dentist pentru a te trata.

Salvia previne infecțiile

Un remediu împotriva giingiilor dureroase este salvia, care are un efect astringent și previne sau înlătură infecțiile. Se poate face gargară de două-trei ori pe zi cu ceai călduț (infuzie din două lingurițe de plantă la 200 ml apă) sau se pot mesteca frunze proaspete de salvie.

Sursa foto: 123rf.com