Astfel, poți adăuga condimente proaspete direct în mâncare sau îți poți face pe loc un ceai, beneficiind de cele mai bune efecte ale plantei care nu va trebui să fie uscată sau conservată într-un fel, dacă le ai direct în mica ta grădina.

Busuiocul, antioxidant

Aroma lui place oricui și dă un gust excelent mâncărurilor dar și limomadei. Nu în ultimul rând are veritabile calități curative. Chiar și simpla lui prezență în cameră este benefică: inhalarea mirosului de busuioc dimineața purifică sângele. Ceaiul de busuioc calmează durerile de cap, are efect antioxidant și protejează corpul de radicalii liberi, ajută la menținerea în bună stare a sistemului digestiv. Gargara cu ceai de busuioc tratează durerile de gât și are efect expectorant. Se lasă la infuzat o lingură de frunze de busuioc cu 200 ml de apă timp de 10 minute. Se consumă trei căni pe zi, după masa de dimineață, de prânz și înainte de culcare. Mestecarea frunzelor previne cariile.

Menta, una dintre cele mai cunoscute plante medicinale

Mai e nevoie să spunem că e bine să o ai la îndemână? Este de ajutor în răceli, febră, indigestie sau diaree. Maceratul de mentă preparat cu frunze proaspete poate fi un bun remediu extern pentru zile caniculare, când îți simți pielea iritată și vrei să te simți instant revigorată. Încă un pont: adaugă frunze proaspete de mentă în salata de roșii sau de fructe. Sunt un deliciu!

Cimbrul întărește imunitatea

Poate nu știai, dar este rudă cu menta. Dacă îl ții în casă sau în grădină vei avea parte de încă o surpriză plăcută: gonește insectele. Poți să faci și ceai de cimbru și să-l pui într-un spray pentru a răspândi la uși și la ferestre aroma lui care ține țânțarii departe. În plus, consumat de tine întărește sistemul imunitar.

Sursa foto: 123rf.com / My Make OU